“Yapılanları asla affetmeyeceğim”

30 Mart seçimlerinde aldığı yüzde 54`lük oy oranı ile Çanakkale Belediye Başkanlığı görevine devam eden Ülgür Gökhan, dün mazbatasını aldı. Kendisi gibi yine büyük bir oy oranı ile yeniden Kepez Belediye Başkanı olan Dr. Ömer Faruk Mutan ile birlikte mazbatasını alan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi önünde yaptığı konuşmada esti, gürledi.

1892
 
Çanakkale’de 30 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde yaklaşık 13 bin oy farkla, yüzde 55`e yakın oy oranı ile kazanarak yeniden üçüncü kez belediye başkanı seçilen Ülgür Gökhan mazbatasını aldı. Kendisini yalnız bırakmayan hayat arkadaşı Hale Gökhan ile birlikte mazbatasını alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve çok sayıda partili de yalnız bırakmadı. Çanakkale Adliyesi önüne bekleyen çok sayıda partili, mazbatası ile çıkan Başkan Gökhan`ı dakikalarca alkışladılar. Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Erdem Mirici’nin elinden alan Başkan Gökhan ile birlikte Kepez Beldesi’ne yeniden belediye başkanı seçilen Dr. Ömer Faruk Mutan da Adliye binası çıkışında partilileri selamladı.
 
 
Sloganlarla karşılandı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, adliye önünde partililerin alkış ve sloganları ile karşılandı. “Başkan Ülgür, Çanakkale Özgür” sloganı atan partililer, Başkan Gökhan`ı bağırlarına bastılar. Adliye çıkışında partililere hitap eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Değerli hemşerilerim, bu mazbata size aittir. Sizlerin emekleriyle, Çanakkale halkanın büyük ekseriyetiyle bu mazbatayı aldık. Şimdi hedefimiz Çanakkale’yi daha çağdaş, daha yaşanılabilir bir kent yapmak için mücadele etmek. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber sizlere verdiğimiz sözü sonuna kadar yerine getirip, yöremizi bugünden çok daha ileri bir seviyeye taşıyacağız. Siz bize güvendiniz, bize kefil oldunuz, sizi pişman etmeyeceğiz, kefaletinizi yerine getireceğiz” dedi.
 
 
Başkan Ejder de, Gökhan`a başarılar diledi
Başkan Gökhan`ın konuşmasının ardından kalabalığın içinden gelerek Gökhan`ı tebrik eden Eceabat`ın yeni Belediye Başkanı MHP`li Adem Ejder de alkışlarla destek buldu. Başkan Gökhan`a “hayırlı olsun” diyen Ejder, CHP`lileri selamlayarak Adliye`ye giriş yaptı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan daha sonra beraberindekiler ile birlikte daha sonra adliyeden Çanakkale Belediyesi hizmet binasına kadar karanfil dağıtarak yürüdü.
 
 
Çalışanlar kapıda karşıladı
Çanakkale Belediyesi önünde konfetilerle karşılanan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye girişinde yeni dönem pastasını kesti. Burada partililere ve belediye çalışanlarına yönelik konuşma yapan Başkan Gökhan, mazbatada onların büyük emekleri olduğunu ifade ederek tüm çalışanlarına teşekkür etti. “CHP, bu ülkeye hep bereket getirmiştir” diyen Başkan Gökhan, “İşte bugün de hep bereketimizle geldik. Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu bu parti, her zaman ülkenin gelişmesi için hamleler yaptı. Biz de aynı anlayışla, hiç kimseden bir şey dilenmeden, Çanakkale`mizi kalkındırmak için, Çanakkale halkının kaynaklarını ona göre yönlendiriyoruz. Göreceksiniz önümüzdeki dönem, sizlerin emekleri ile Çanakkale`yi çok farklı bir il merkezi haline getirmeye devam edeceğiz. Bundan sonra kentimizi, daha yaşanabilir kılmak için, daha sıkıntılardan arınmış mutluluk oranını yüzde yüze vardırmak için çaba göstereceğiz. Bu konuda sizlere güveniyorum. Sizlerin emekleri çok önemli” dedi.
 
 
“Tüm hizmetleri, herkes ile eşit bir şekilde paylaşacağız”
“Gördüğünüz gibi mazbatamızı aldık” diyen Başkan Gökhan, “Bu mazbatanın her bir milimetrekaresinde sizin emeğiniz var. Sizlerin bu kente yaptıklarınızla, bizim elde ettiğimiz başarılar ve onun sonucunda da kazanmış olmamız son derece önemli. Elbette ki biz bir siyasi partinin temsilcileriyiz. Cumhuriyet Halk Partisi`nin belediyesi burası. Bu ne demek? Bu belediyede halka yakınlık, vatandaşın sorunlarının çözümü, insan haklarına ve demokrasiye uygun çalışma tarzı ve kimseyi farklılıklaştırmadan hizmet demektir. Her türlü yolsuzluktan ve bu noktadaki oluşabilecek olumsuzluktan uzak durmak zorundayız. Bu mazbata bize yeni görevler veriyor, yeni sorumluluklar getiriyor. Hep birlikte, sizlerle, çalışanlarımızla, elbette ki kent içinde de partililerimizle birlikte halkı kucaklamaya devam edeceğiz. Tabi ki milletvekillerimizin de Ankara`daki katkıları çok önemli. Hiçbir çıkar ilişkisine dayanmaksızın hizmet ediyoruz, onlar da aynı anlayışla hizmet ediyorlar. Böylelikle bu kentte gördüğünüz gibi çok önemli bir başarı elde ettik. Bu seçimde elde ettiğimiz yüzde 54,4`lük başarı, asla küçümsenemez. Bu, Çanakkale halkının başarısıdır, kent halkının bize duyduğu güvendir. Ancak yüzde 45 için de bugünden itibaren on seçmenlerimizi de bizden biri olarak kabul edip, hizmetlerimizi eşit olarak onlarla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
“Emeklerinize sahip çıkmayanlar utansın”
“Şunu unutmayacaklar; ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çirkefliği yaparlarsa yapsınlar, Çanakkale Belediyesi çalışanları için ne söylerlerse söylesinler, hiçbir inandırırcıklarının olmadığı ortaya çıktı” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim sürecine de değinerek, “Çünkü biz, dürüst insanlarız, bizler asla bu şekilde muameleye layık değiliz. Yapanlar utansın, bu dedikoduları üretenler utansın, sizleri yerlerinizden edeceklerini söyleyenler utansın, emeklerinize sahip çıkmayanlar utansın. Çünkü onların anlayışı o. onlar emekten yana değiller, onlar rantiyeden yanalar. Emeğin ne demek olduğunu, emekçinin ne anlam ifade ettiğini, çamur atmanın hiçbir işe yaramayacağını bir kez daha gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Hizmet üreterek onları mahcup edeceğiz, onları utandıracağız. Ama yaptıklarını da asla unutmayacağız. Benim ve benim arkadaşlarımın kişiliği ile oynayanları asla affetmeyeceğim. Kesinlikle affetmeyeceğim, sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu memleketin sahibi bizler, bu kentte yaşayanlardır. Kimse para dağıtarak burada insanları satın alamaz, alamadı, alamayacak da. Bütün ağababalarını kullandılar. Ne büyük sanayici kaldı, ne küçük sanayicisi kaldı, ne orta boy sanayicisi kaldı, hepsini kullandılar. Onları bu işe alet ettiler, o insanları da lekelediler. Toplumun gözünde iki paralık ettiler, değer mi? Değmez. Onlar da şunu anlayacak, artık Çanakkale`de iş yapıyorlarsa Çanakkale halkının tercihine saygı duyacaklar, esas duruşa geçecekler. Hepsini biliyoruz. Hepsi, teker teker özür dileyecekler. Eğer özür dilemezlerse 5 yıl boyunca kafalarına kakarım. Arabalarını verip, karikatür dağıtanlar, buna göz yumanlar kimlerse, bunların hepsini biliyoruz. Hepsi teker teker özür dileyecekler. O il başkanı denen vatandaş, ilçe başkanı denen vatandaş, hepsi teker teker özür dileyecekler. Neden çünkü Çanakkale halkı, bu tür terbiyesizlikleri hoş görmez, ben yapmazsam halk affetmez” şeklinde konuştu.
 
 
“Özür dileyecekler”
“Her türlü devlet olanaklarını kullandılar” diyen Başkan Gökhan, “Buna alet olanlar, o dairelerin müdürleri, ilgilileri, hepsi okulları, spor salonlarını, şirket alanlarını kullandırdılar. Bunu CHP adabı hoş görmez. Biz devleti kuran partiyiz, devletin olanaklarını asla partimiz için kullanmayız. Kimsenin de kullanmasına göz yummayız, onlar da özür dileyecekler. Efendiliğimiz bir yere kadardır. Devletin kurumlarını zedeleyenleri de afişe ederim. Asla ve asla milletvekili değil, cumhurbaşkanı da olsan, başbakan da olsan devletin olanaklarını kullanamazsın. Bakın 18 Mart`ta, bizim bayramımızda ortalığı perperişan ettiler, toz duman ettiler, yakıştı mı? Yakışmadı. Ne oldu? Akşamı hatırlayın. O fener alayı bizim zorumuzla oluşmadı. Halk isyan etti, o bir halk isyanıdır. Bunu anlayacaklar, kafalarını değiştirecekler. Burası Çanakkale, şehitler diyarı” sözleri ile eleştirdi.
 
 
“Bir sonraki seçimde yüzde 70 alacağız”
Seçimdeki yüzde 54`lük oy oranının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, gelecek seçimde yüzde 70 alacaklarını ifade ederek, “Bakın giderek oylarımız yükseliyor. Bu sene 54,4 bir daha ki sefere yüzde 70. Bunu yapacağız. Ey gençler, kadınlar, partililer, seçim bitmedi, devam ediyor. Önümüzdeki sene Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, ondan sonra milletvekilliği seçimleri var. Genel seçimlerde de birinci parti olup, yine iki milletvekilimizi çıkartacağız. Çok çalışacağız, gelecek seçimlerde yüzde 70 oy alacağız. Bugün mutluyuz, gururluyuz. Ne kadar övünseniz azdır. Ama övünürken de mücadeleye devam edeceğiz. Durmak yok. Ama onlar gibi yürütmeye değil, yürümeye devam edeceğiz. İktidara yürüyüşe devam edeceğiz” dedi.
Paylaş