“Öğretmenevi Çırağan Sarayı gibi olacak”

2015 yılına hazırlık kapsamında Çanakkale’deki Öğretmenevleri’ni markaja alan Vali Tuna projeler geliştirilmesi konusunda talimat verdi.

1568
24.12 tarihinde gazetemizde yayınlanan “Öğretmenlere çok mu gördüler?” haberimiz sonrasında Kordon Boyu’ndaki Öğretmenevi’nin bir salonunun kapısına kilit vurulması ve oyun salonunun kapatılarak, konferans salonuna dönüştürülmek istenmesi ile ilgili öğretmenlerin yaşadıklarını düşündükleri hak mahrumiyeti karşısında imza toplayarak İl Milli Eğitim Müdürü’ne dilekçe yazmasına giden olaydan sonra Vali Tuna olaya el attı.
 
Çanakkale Öğretmenevi Müdürü ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kurum yöneticisi Hüseyin Erkan Kordon Boyu’nda hizmet veren Öğretmenevi’nin oyun salonu olarak kullanılan ikinci katının konferans salonu olarak kullanılmasının gündeme gelmesi ile öğretmenlerden gelen tepkilere gazetemiz aracılığı ile cevap verdi. Erkan: “Valimiz öğretmenevlerinin öğretmenlerin kullanımı için en ferah ve rahat koşullar sağlanması ve huzurlu ve işlevsel bir mekana dönüşmesi konusunda talimat verdi. Çanakkale’de hiçbir beş yıldızlı otelde olmayan donanım sağlanacak. 2015 yılına hazırlık kapsamında Çanakkale’deki Öğretmenevleri’ni en iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.
 
Çanakkale Öğretmenevi Müdürü ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Erkan söz konusu alanın atıl durumda bir salon olduğunu ve ticari olarak Öğretmenevi’ne maddi açıdan bir katkı sağlanmadığını belirterek: “Salonun geliri günde 7 lirayı geçmemiş. Denize 15 metre cephesi olan 130 metrekare bir alanın atıl durumda kalmasına elbette kimsenin gönlü razı gelmez. Salonun öğretmenlerin elinden alınacağı iddiaları doğru değil, amacımız orayı proje geliştirerek işlevsel bir hale getirmek” dedi.
 
Erkan Kamu Tesisleri Yönergesi’ne göre Milli Eğitim’e bağlı yönergenin değiştiğini ifade ederek yeni işleyiş ile ilgili de bilgi verdi. Erkan Öğretmenevleri’nde artık konaklamaya öncelik verileceğini, diğer bölümlerin ise uygun görülürse ticari faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. 2005 yılından sonra kamuya açılan Öğretmenevleri’nde personel giderlerinin kurum tarafından karşılığında belirten Erkan Öğretmenevleri’nin aynı zamanda ticari bir işletme olduklarının altını çizdi. Oyun salonu ile ilgili yeni projeleri de gazetemizle paylaşan Erkan salonun okuma ve dinlenme alanı olacağını belirtti. Tv, bilgisayar ve mini bir kütüphanesi olacak alanda misafirlerin günlük gazeteleri de okuyabileceğini söyleyen Erkan öğretmenevlerinin kamuya açılması ile öğretmenlerin tepki göstermesinin nedeni de açıkladı. Erkan: “Polisevleri de bugün kamuya açık. Öğretmenevlerinin kamuya açık olmasından öğretmenlerin rahatsız olmasının nedeni burayı sahiplenmiş olmaları. Ama bu kurum yaşayan bir yer, 30 personel çalışıyor. 30 kişi evine ekmek götürüyor. Onların maaşlarının ödenmesi, sigortalarının yatırılması, işletmenin yaşaması ve ayakta durması gerekiyor” dedi.
 
Tarihi Bina’ya proje
“Bizim sadece Kordon Boyu’ndaki bu öğretmenevi ile ilgili değil, tarihi taş bina ile de projemiz var. Şu an depreme dayanıklılık ve zemin etütleri çalışmalarını yürütüyoruz. Raporlar açıklandıktan sonra taş binada ve Kordon Boyu’nda iyileştirme çalışmaları yapacağız. Tarihi binada tarihe saygı projesi kapsamında iç donanımında ciddi değişiklikler öngörüyoruz. Tarihi bina Çırağan Sarayı gibi olacak. Bizler en iyisini yapma çabası içindeyiz. Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz de bu konuda tam destek veriyorlar. Valimiz öğretmenevlerinin öğretmenlerin kullanımı için en ferah ve rahat koşullar sağlanması ve huzurlu ve işlevsel bir mekana dönüşmesi konusunda talimat verdi. Çanakkale’de hiçbir beş yıldızlı otelde olmayan donanım sağlanacak. 2015 yılına hazırlık kapsamında Çanakkale’deki Öğretmen evleri’ni en iyi şekilde hazırlayacağız. Çanakkale’de hizmet alan tüm paydaşların en düzgün şekilde kullanımına uygun hale getireceğiz. Öğretmenevi’nde fiyat politikasının da uygun olduğunu belirten Erkan tarihi binadaki yeni yapılanma konusunda iddialı olduklarını belirterek, Türkiye’de hiçbir öğretmen evi’nde hatta beş yıldızlı otelde olmayan bir donanım yapmayı planlıyoruz. Bizim amacımız öğretmen evlerinin koşullarını yükseltmek ve yeni yatırımlar geliştirmek. Ama sonuçta burası kamuya açık bir alan. Birkaç kişinin keyfine bırakılamaz. Ama öğretmenlerin düşündükleri gibi öğretmenevlerinin onların ellerin alınması diye bir şey de yok. Tahsis etmek söz konusu değil. Amacımız kalitemizi en üst düzeyde tutarak hizmet vermek. 2015’te bütün öğretmenevleri içinde Çanakkale Öğretmenevi konuşulacak ” dedi.
Paylaş