havadurum

“İstanbul seferlerini başlatıyoruz”

Çanakkale`de 2012 yılının Ekim ayında son seferi yapılan ancak kar etmediği için kaldırılan Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferleri yeniden başlıyor. 2 sene sonra seferlerin yeniden başlayacak olması iş dünyasında büyük sevinçle karşılandı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak kente gelen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferlerinin başlayacağı yönünde müjde verdi.

1040
 
 
Vali Ahmet Çınar, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, THY Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek ve ÇTSO üyelerinin katıldığı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen toplantıya konuk olarak katılan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, bir saatlik sunumunda Türk Hava Yolları ile ilgili bilgiler verdi. Sunumun ardından ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay`ın `Çanakkale-İstanbul uçak seferleri ne zaman başlayacak?` sorusuna yanıt veren THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferlerinin Ekim ayı içerisinde Çanakkale’den Sabiha Gökçen Hava Limanı’na, 2015 yılı Nisan’ından itibaren ise Çanakkale’den Atatürk Hava Limanı’na olacak şekilde başlayacağını söyledi.
 
 
"Çanakkaleliler uçak seferlerini sahiplenmeli"
Uçak seferlerinin arz ve talep meselesi olduğunu belirten Topçu, Çanakkalelilerin de uçak seferlerini sahiplenmesi gerektiğini ifade ederek; "İstanbul olsun, Ankara olsun uçakla seyahat artık şart. Ama bunun ciddi olarak talep edilmesi gerekiyor. Burada milletvekilleri, belediye başkanımız ve iş adamlarımız ile konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Biz de artık Türkiye’nin bütün illerinden olduğu gibi Çanakkale’nin de bu büyük ağa bağlanmasını istiyoruz. Burada herhangi bir geri adım atmamız söz konusu olamaz. Ama bunu sahiplenecek, bu uçuşları sağlayacak Çanakkaleliler. Çanakkale`den talep ve arz olduğu takdirde hava yolu şirketleri muhakkak buradan uçuş isteyecek ve uçacak. Kritik eşiği atlatıp tekeri gerçekten döndürdüğümüz takdirde Çanakkale-İstanbul irtibatının ben kesintisiz çalışacağını düşünüyorum. Hem bölgesel hareketlilik, hem de Çanakkale’deki olağan faaliyetler bunu destekleyecek güçte gözüküyor. Biz THY olarak burada daha önce bir sefer koyduk. İstanbul Çanakkale arası çalıştı. Emin olun, bundan ciddi oranda zarar ettik. Tabi bunun sebepleri var. Herkes, sabah gelsin akşam geriye dönsün seçeneğini söylüyor. Bunda haklı çünkü; İstanbul’a gidip işini halleden insan geriye dönmek istiyor. Ankara’da aynı şekilde. Bir sefer koyduğunuz zaman bu fazla talep görmüyor. Ama bir sabah, bir akşam koyduğunuzda gerçekten ciddi bir talep oluşuyor" diye konuştu.
 
 
"Çanakkale’den Sabiha Gökçen’e seferleri başlatacağız"
"İnşallah kısa bir zamanda Çanakkale’den Sabiha Gökçen’e seferleri başlatacağız" diyen Topçu; "Uçuşları Borajet, jet uçaklarıyla yapılacak. Biz destek vereceğiz. Ekim ayı içerisinde, aşmayacak şekilde bu seferi koyacağız. Önümüzdeki yıl yaz sezonunda, Nisan ayında da inşallah Atatürk Hava Limanı’nda başlama noktasında çalışmalarımız var. Bildiğiniz gibi Atatürk Hava Limanı’nın tamamen slotu (hava limanlarının kapasiteleri göz önünde bulundurularak, uçakların daha önce belirledikleri geliş-gidiş zamanlarına uymalarını amaçlayan sistem) bitmiş durumda. Ama artık Çanakkale için bir slot çıkartacağız. Ama tabi ki Sabiha Gökçen bağlantısı da devam edecek. Sabah, akşam bu seferlerin düzenlenmesinin faydalı olacağını düşündük. Talep olduğu takdirde biz burada günde 5 sefer bile yaparız. İnşallah bu günlerde gelir. Talep olduğu takdirde emin olun uçak yok demiyorum uçak var. Biz burada günde 5 sefer bile yaparız. Biz yaz aylarında talep olduğu takdirde ek seferler de yapacağız. İnşallah bu yapacağımız seferler Çanakkale`nin ekonomisine ve turizmine katkı yapar" şeklinde konuştu.
 
 
"Çanakkale`nin tanıtımına katkı vereceğiz"
Çanakkale Savaşları`nın 100. yılı olan 2015 yılı için kentin tanıtımına yönelik çok ciddi hazırlık yaptıklarının altını çizen Topçu; "Uçak içinde Çanakkale`yi bütün dünyaya tanıtacak filmler göstereceğiz. Skylife dergisi de Çanakkale`yi çok ayrıntılı şekilde tanıtacak. Bu da Çanakkale`nin dünyadaki tanınırlığına, Çanakkale gibi tarihi bir mekanın tanıtımına biz de bir nebze katkı yapmış olacağız. Çünkü dünyada 264 ofisimiz var. Bu ofisler vasıtasıyla Çanakkale`yi de ön plana alıp, tanıtımını yapacağız. İnşallah buraya birçok gazeteci, önemli yazar gelecek. Bunları biz getireceğiz. Bunların neticesinde de el birliğiyle Çanakkale ekonomisine, turizmine katkı sağlamayı ümit ediyoruz" dedi.
 
 
"Çanakkale hava ulaşımını hak ediyor"
Daha sonra ÇTSO üyelerinin sorularına da yanıt veren Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, Çanakkale`yi hava ulaşımında hak ettiği yere getirmek için el birliği ile çalışacaklarını vurguladı. Topçu; "Eğer enerjiyi yakaladığımız taktirde sistemin çalışacağını düşünüyorum. Günde bir sefer cevap vermezse iki sefer koyarız. Çanakkale`de bu potansiyel var. Çok sayıda yolcu otobüsle gidiyor. Rahata alışsalar otobüse binmezler. İnşallah bunu sağlayacağız. Başka çaremiz yok. Biz Çanakkale`yi gerçekten önemsiyoruz. Önemli olan Çanakkale`ye hizmet etmektir. Çanakkale hava ulaşımını hak ediyor. Çanakkale`yi hava ulaşımında hak ettiği yere getirmek için el birliği ile çalışacağız. Hepimiz enerji harcayacağız. Önemli olan havayolu şirketinin de zarar etmemesi. Zarar ettiği zaman sürdürülebilir bir konu değil. Sürdürülebilir olması için bu hattın küçük de olsa kar etmesi gerekiyor. En azından başa baş olması gerekiyor. Veya zarar makul düzeyde olması gerekiyor. Eğer günde iki sefer gerekiyorsa iki sefer olacak. Bu arz talep meselesi. Biz daha çok uçmak isteriz. Biz bunu uçmak için kurduğumuza göre daha çok uçmak istiyoruz. Daha çok para kazanmak istiyoruz. Buna Çanakkale bir katkı yaparsa biz elimizden geleni yaparız" ifadelerini kullandı.
 
"Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız"
Topçu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Uçma noktasında hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Biz havayolu şirketi olarak da koyacağız. Bu ulaşımı rahatlatma ve tercih edilebilir seviyeye getirmek için çabamızı sonuna kadar göstereceğiz. Biz buna hazırız. Biz Ankara`ya sabah gidip akşam gelmesi değil, günde 3 sefer olsun isteriz. Bizim tercihimiz bu. İnşallah bunlar da olacak. Ben ümit ediyorum çünkü Çanakkale bu potansiyeli kaldıracak güçtedir. Çanakkale`ye pozitif bir ayrımcılık yapacağız." Yapılan konuşmaların ardından ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.
Paylaş