“4-4-2 futbol sistemi”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son günlerde tartışılan ve kavga gürültü geçen 4+4+4 kanun teklifine ilginç bir benzetme ile yorum getirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da eksiklikleri belirlemek için okulları gezen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP’nin meclisten geçirmeye çalıştığı 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

505
Türkiye genelinde tepkilere neden olan 4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Başkan Gökhan, kavga dövüş komisyondan geçen 4+4+4 eğitim sistemini 4-4-2 taktiği gibi futbol sistemine benzetti. Bu ilginç yorumuyla dikkat çeken Gökhan; “89 yıldır bir milli eğitim sistemini oturtamayan bir ülke daha dünya da var mıdır? Hep bir şeyleri değiştir Allah, değiştir. Sonuçta yine geldik 4+4+4. Yarın 3 bölü 2 çarpı 4 sistemi falan. Yani 4-4-2 futbol sistemi gibi” dedi.
 
“Çocuklarımızın geleceği çok değerli”
Yaz boz tahtasına dönen eğitim sisteminde sık sık yaşanan değişikliklerin öğrencileri olumsuz bir şekilde etkilediğini kaydeden Başkan Gökhan; “Bu öğrencilerimiz açısından son derece yanlış. Bunların aşılması lazım. Ülkenin böyle bir israfa zamanı yok. Zamanımız ve çocuklarımızın geleceği çok değerli” dedi.
 
Her yıl olduğu gibi bu yılda eksiklikleri belirlemek için okulları gezen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP’nin meclisten geçirmeye çalıştığı 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi`ni ziyaret eden Başkan Gökhan, sendika temsilcileri ile vatandaşların tepkisine neden olan 4+4+4 eğitim sistemini eleştirdi. Eğitim sisteminin yaz boz tahtasına çevrildiğini belirten Başkan Gökhan, kavga dövüş komisyondan geçen 4+4+4 eğitim sistemini 4-4-2 taktiği gibi futbol sistemine benzetti. Ziyarette konuşan Başkan Gökhan; “89 yıldır bir milli eğitim sistemini oturtamayan bir ülke daha dünya da var mıdır? 4+4+4 kavgası işin güncel konusu. Tekrar hatıralara geldi. Halbuki bu sistem kaç kere değişti. Neler değişti bu sistemde. Yani ne sınavlar iptal oldu. Hep bir şeyleri değiştir Allah değiştir. Sonuçta yine geldik 4+4+4. Yarın 3 bölü 2 çarpı 4 sistemi falan. Yani 4-4-2 futbol sistemi gibi” dedi.
 
“Eğitim sistemi yaz boz tahtasına döndü”
Eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü ifade eden Başkan Gökhan, eğitim öğretimde sık sık yaşanan değişikliklerin öğrencileri olumsuz bir şekilde etkilediğini söyledi.  Çocukların geleceğinin çok değerli olduğunu kaydeden Başkan Gökhan; “Bu ülkede çocukların girdiği sınavlar iptal oluyor. Yazık değil mi bu çocuklara? Bunları yaşayan çocuklar sınav sistemine güvenmiyor. Çünkü bunları yaşadılar. Eğitim sistemi yaz boz tahtasına döndü. Bu öğrencilerimiz açısından son derece yanlış. Bunların aşılması lazım. Ülkenin böyle bir israfa zamanı yok. Zamanımız ve çocuklarımızın geleceği çok değerli. Verdiğimiz bir kararla geri dönülmez bir işe adım atıyoruz. Yani bir genci yetiştirilmesi sırasındaki en ufak bir hata geri dönülmez bir sonuç getirir. Çünkü o genci tekrar çocukluğuna döndürüp yeniden eğitemezsin. Binaları yanlış yapabilirsin ve yıkarsın yeniden yaparsın. Bir daha yıkarsın bir daha yaparsın. Ama çocuğu nasıl eğittiysen öyle kalır. Onun için eğitim sisteminin böyle saçma sapan kavgalarla götürülmesi son derece yanlıştır. Ülkenin israfıdır. Maalesef bunları da yaşıyoruz ama yaşamamalıyız” diye konuştu.
 
“Eğitim sistemi bir kere yapılır”
Başkan Gökhan konuşmasının devamında şu şekilde konuştu: “Eğitimde bir sistem oturulup bir kere yapılır. Bu sistem kendi içinde modifiye edilir. 8 yıllık kesintisiz eğitim yapıldı. Ne oldu? Okullar yetmez hale geldi. Sınıflar yetmez halde. Ek binalar yetmedi. Bazı okullar var kapasitesinin altında. Çanakkale’de bu var. Bunların hepsi birer plansızlık örneğidir. Planlamayı sevmeyiz biz. Kafamıza eser yaparız. Sonra da eksik olur. Niye eksik oldu diye dövünürüz. Böyle bir huyumuz var. Milli Eğitim’de olanlar da bunlardan bir tanesi.”
Paylaş