havadurum

22 yıllık başkanlık sona erdi: Ülgür Gökhan veda etti

Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan önümüzdeki dönem belediye başkanlığına aday olmadığını açıkladı. Açıklamada duygusal anlar yaşandı.

1883

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığının toplantı odasında veda konuşması yapan Gökhan, “Bu salonda defalarca, şehri ve ülkeyi ilgilendiren çeşitli konularda siz değerli basın mensuplarıyla bir araya geldik” diyerek konuşmasına duygusal bir giriş ile başladı.

Kişisel ve 38 sene süren siyaset hayatından kesitler aktaran Gökhan, tam 7 bin 774 gün Çanakkale’de Belediye Başkanlığı yaptığını belirtti.

En büyük mücadelesi ve gurur kaynağı

Hak odaklı bir başkanlık süreci geçirdiğini söyleyen Gökhan, en büyük mücadelesinin ‘Barışın Kenti’ ünvanını korumak üzerine olduğunun altını çizdi. En büyük gurur kaynağının ise, Çanakkalelilere, "senin de başkanın rüşvet almış” dedirtmemesi olduğunu ifade etti.

Çanakkale'yi emanet aldığını unutmamış

Çanakkale Belediye Başkanı olmanın bir ayrıcalık olduğunu ve kendini hep şanslı hissettiğini aktaran Gökhan, Mehmetçiğin kanıyla korunan ve Cumhuriyetin önsözü olan Çanakkale’yi emanet aldığını asla unutmadığını söyledi.

Tekrar aday olmayacak

Artık mücadelesine yurttaş olarak devam edeceğini ekleyen Gökhan, “2002 yılından bu yana sürdürdüğüm Belediye Başkanlığı için yaklaşan seçimlerde aday olmama kararı aldım. Partimiz uzun uzun anlattığım bu zorlu ve başarılı süreçleri sürdürecek, bayrağı daha da yukarılara taşıyacak, Çanakkale'de yaşayan herkesin gurur duyacağı Belediye Başkanı olacak adayını, parti içi demokrasinin gerektirdiği koşullarda mutlaka içinden çıkaracaktır.” dedi.

Herkese teşekkür etti

22 yıllık Belediye Başkanlığı görevi boyunca yanında olan Çanakkalelilere, partililere, ailesine ve sayamadığı nice unsura daha teşekkür eden Gökhan, artık ailesi ile vakit geçireceğini duyurdu. Gökhan'ın konuşmasına; eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İl Eski Başkanı Doğan Ateş, Merkez İlçe Eski Başkanları Ali Uyanık, Orhan Orhan ve Süleyman Erte'nin yanı sıra çok sayıda partili ile basın mensubu katılım sağladı. Gökhan'ın konuşması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Desteklediği belirli bir aday yok

Gökhan, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için aday olmayacağını açıkladı. Gazeteciler, Gökhan'ın hangi aday adayını desteklediğini sordu ancak Başkan Gökhan desteklediği belirli bir aday olmadığını ifade etti.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş