1 Dersten Kalınca Belge Alınır Mı? Karnede Zayıf Olan Öğrencilerin Merak Ettiği Soruların Cevapları

1 dersten kalınca belge alınır mı? Takdir ve teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu nasıl hesaplanır? İşte detaylar…

2559

Okullarda birinci dönemin sonu yaklaşırken binlerce öğrenci karne heyecanı da yaşıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 19 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında eğitim ve öğretime kısa bir ara verecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini alacak ve başarı puanına göre karnelerinin yanında takdir ve teşekkür belgesi de almaya hak kazanacak. Peki 1 dersten kalınca belge alınır mı? Takdir ve teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu nasıl hesaplanır? İşte merak edilen soruların cevapları…

1 dersten kalınca belge alınır mı?

Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler takdir veya teşekkür belgesi alamaz.

Takdir ve teşekkür belgesi nasıl alınır?

Dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden 70,00-84,99 arasındakiler teşekkür, 85,00 ve daha yukarı olanlar takdir belgesi alır.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Not ortalaması, yazılı puanlarının toplamının yazılı sayısına bölünmesiyle elde edilir. Tüm derslerin not ortalamalarının toplamı, alınan ders sayısına bölünerek karne notu ortalaması bulunur.

1 Dersten Kalınca Belge Alınır Mı?

Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler takdir veya teşekkür belgesi alamaz. Örneğin, karnede 1 tane 1 olsun ve diğerleri 5 olsun. Bu durumda o öğrenci takdir veya teşekkür belgesi alamaz. Bu nedenle, öğrencilerin tüm derslerden başarılı olmaları gerekiyor.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Nasıl Alınır?

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

  • 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi
  • 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
  • Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Karne Notu Nasıl Hesaplanır?

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş