havadurum

Erenoğlu, “Yeniliyor ve geliştiriyoruz”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yenilenen bilgisayar laboratuvarları açıldı. 

1354

Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Çanakkale Onsekiz Mart Rektörlüğünce verilen, yeni donanıma sahip 50 bilgisayar ile yenilenen bilgisayar laboratuvarı öğrencilerin kullanımına sunuldu. Bilgisayar laboratuvarı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsmail Satmaz tarafından açıldı. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Dijital dönüşümün önemine vurgu yaptı

Rektör Erenoğlu konuyla ilgili açıklamada bulunarak, “Üniversitemizdeki eğitim kalitesini artırılması iyileştirme, geliştirme faaliyetleri hususlarında öğrencilerimiz önemli bir rol oynuyor. Öğrenci Kalite Güvence Komisyonu toplantısında öğrenci temsilcilerimizden gelen talepler değerlendirildi ve yapılan çalışmalar ardından laboratuvarlar yenilendi. Öğrencilerimizden gelen dönütler sayesinde üniversitemizin uygulama alanlarını yeniliyor ve geliştiriyoruz.” dedi. Rektör Erenoğlu öğrencilere, dijital dönüşümün önemi, teknolojik gelişmelerin takibi, sosyal transkript gibi konularda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin dünya problemlerini çözüm üretebilmesi için gerekli ortam sağlanıyor

Laboratuvar, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, yenilikçi projeler üretmek ve teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanmak için bir platform sunuyor. Günümüzde hızla değişen dijital çağında, bilgisayar bilimleri ve bilişim teknolojileri giderek daha büyük bir önem kazanıyor. Bu laboratuvar, öğrencilere bu alanda kritik deneyimler kazandırmak için tasarlandı. Yeni kurulan bilgisayar laboratuvarında, donanım ve yazılımın mükemmel bir uyumuyla güçlendirilmiş, modern bir altyapı bulunuyor. Bu, öğrencilerin gerçek dünya problemlerine çözüm üretebilmesi için gerekli olan ortamı sağlıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş