havadurum

Zülfü Livaneli'nin yeni albümü yayımlandı

Usta sanatçı Zülfü Livaneli, oda müziği eserlerinden oluşan "Minima Moralia" albümüyle müzikseverlerle buluşuyor.

1167

Usta sanatçı Zülfü Livaneli, oda müziği eserlerinden oluşan "Minima Moralia" albümü ile müzikseverlerle buluştu. Zülfü Livaneli’nin eserlerinden oluşan “Minima Moralia” albümünün ilk teklisi “Suite for Cello and Piano” bugün, yani Zülfü Livaneli’nin doğum gününde yayımlandı. Henning Schmiedt’in küratörlüğü ve düzenlemesiyle hazırlanan albüm, Zülfü Livaneli’nin yayınlanan ilk oda müziği eserlerini içeriyor. Albüm, iki enstrüman arasındaki samimi diyaloğu vurgulayarak düet sanatını keşfediyor.

Minima Moralia’da, çelloda Ulrich Maiss ve Erman Imayhan ile piyanoda Henning Schmiedt yer alıyor. İkili birlikte, Livaneli’nin ikonik melodilerine hayat vererek şiirsel bir ifade ve canlı renklerle dolu hassas bir atmosfer yaratıyor. Albümdeki 16 parça müzikal aforizmalar ve küçük denemeler gibi hissettiriyor, kısa, çağrıştırıcı kompozisyonlarda derin duyguları yakalıyor. Albümde ayrıca merhum kanun virtüözü Halil Karaduman’ın yer aldığı özel bir bis parçası da bulunuyor.

Zülfü Livaneli tarafından seçilen Minima Moralia başlığı, filozof Theodor Adorno’nun savaş ve emperyalizmin ortasında insanlık durumunu yansıtan ve Livaneli’nin sanatsal vizyonuyla derin bir yankı uyandıran ufuk açıcı eserinden esinleniyor. Livaneli Vakfı’nin desteği ile yayımlanan Minima Moralia, Haziran 2024’te kısım kısım yayımlanacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş