havadurum

Zonguldak'ta Maden Ocağında Göçük: 1 İşçi Öldü, 3 İşçi Kurtarıldı

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu. Meydana gelen göçükte 4 işçi göçük altında kaldı. Ekiplerin çalışması sonucu 3 işçi yaralı olarak kurtarılırken, 1 işçi hayatını kaybetti.

644
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Armutçuk Müessesi'nde 13 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen göçük sonucu 4 işçi göçük altında kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük altında kalan işçilerden 1'inin hayatını kaybettiğini, 3'ünün ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Göçük Nasıl Meydana Geldi?

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olayın saat 13.45'te meydana geldiğini ve içeride 280 işçinin bulunduğunu söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, göçükten etkilenen 4 işçiden birinin sağlıklı bir şekilde çıkarıldığını, birinin ağır yaralı olduğunu, diğer ikisinden ise canlı ses alındığını belirtti. İşçilerin kurtarılması için AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği ve 75 kişilik bir ekiple müdahale edildiği bildirildi.

Kurtarma Çalışmaları Sona Erdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ve göçük altında kalan işçilerden birinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlık, yaralı olarak kurtarılan 3 işçinin tedavisinin devam ettiğini ve olayla ilgili inceleme başlatıldığını da aktardı. Bakanlık ayrıca, hayatını kaybeden işçinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi ve yaralanan işçilere acil şifalar temenni etti.
(Haber Merkezi))
Paylaş