Zeynep Bodur Okyay “Topluma olumlu etki yaratmak artık bir seçenek değil, zorunluluk.”

Geleneksel olarak düzenlenen Kale Grubu İftar Yemeği programında konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, sadece sanayinin değil, toplumsal dönüşümün de öncüsü olma misyonuyla hareket ettiklerini belirterek “Topluma olumlu etki yaratmak artık bir seçenek değil zorunluluk.” dedi.

594

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, babası merhum Dr. İbrahim Bodur tarafından başlatılan “İftar Yemeği” geleneğini sürdürüyor.

Geleneksel iftar yemeğine Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Yenice Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti 27.Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve protokol üyelerinin yanı sıra siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, kamu kurumu temsilcileri, Kale Grubu çalışanları ile davetliler katıldı.

“Her zamankinden daha fazla birbirimize güvenmek zorundayız”

Fabrikalar yemekhanesi ile konferans salonu olmak üzere iki ayrı mekânda verilen Geleneksel İftar Yemeğinde konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi; “Geleneksel iftar yemeğimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle Ramazan ayınız mübarek olsun… Azın çok, uzağın yakın, ümidin sonsuz olduğu bu mübarek ayı bir kez daha hep birlikte idrak etmenin; Rahmetli babam Hacı İbrahim Bodur’dan intikal eden bir yaklaşımla iftar sofralarının bizim için çok özel bir yeri olmuştur. Bu mübarek günde, bu güzel sofrada, bizimle oruç açıp duamıza ortak olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Rahmet ve bereket iklimi Ramazan-ı Şerif’in; kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ülkemize ve İslâm âlemine inşallah hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.

Her zamankinden daha fazla birbirimize güvenmek zorundayız. Muhakkak ki akıllarımızın bir köşesinde, gönüllerimizin en derin yerinde, dünyanın başka bir coğrafyasında acı ve keder içinde olan Müslüman kardeşlerimiz var. Tek dileğimiz, zulme uğrayan tüm mazlum kardeşlerimizin bir an önce kurtuluşa ve refaha ermesidir. Yüce Allah’tan direnme güçlerini daim etmesini niyaz ediyor; içinde bulundukları namüsait şartların bir an önce son bulmasını diliyoruz.

Bildiğiniz gibi, dün, tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan, tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 110. yıldönümünü hep birlikte kutladık. Türk milletinin canı pahasına verdiği bu bağımsızlık mücadelesinin, tüm ezilen halklara örnek ve esin kaynağı olmasını temenni ediyorum. Huzurlarınızda bir kez daha, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu kadim topraklarda doğan, serpilip gelişen ve bugün dünyanın dört bir yanına uzanan Kale Grubu’nun 68. yılını idrak ediyoruz. Türkiye’de sanayileşmenin öncüsü olan, bir sektörün temellerini atan, Çan’da kurduğu fabrikaların ardından Türkiye’mizin dört bir yanında yeni üretim tesislerinin faaliyete geçmesine vesile olan kurucumuz İbrahim Bodur’u bu vesileyle bir kez daha saygı ve rahmetle anmak istiyorum Aranızda kendisiyle çalışma, tanışma fırsatı bulanlarınız illaki var. Onu başkalarından duyanlar da var. Onun öncü, girişimci ve cesur genlerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma gayretimize de şahitsiniz.

68 yıldır Türkiye ekonomisine kattığımız değer ve bugüne kadar imza attığımız başarılar, bugüne kadar biriktirdiğimiz tecrübeler ile günümüzü okumaya gayret ederek, hız esneklik ve çeviklik sağlayan dijital araçların daha yoğun ve etkin kullanımına yönelik bir dijital dönüşüm programı, DNA’mızda taşıdığımız topluma ve insana hizmet anlayışımızı, bugün ‘İyi Bak Dünyana’ mottosuyla sürdürülebilirlik stratejimize uyarlayarak yeşil dönüşüm ve sosyal dönüşüm odağında geleceğe ilerliyoruz. Değer zinciri süreçlerimizi tekrar tekrar gözden geçiriyor, bütünsel bir yaklaşımla çalışmalar yapıyoruz. Dijital dönüşüm projelerine, 2024 yılı itibarıyla 50 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı. Bir yandan da İbrahim Bodur’dan aldığımız ilhamla; Holding, şirketler ve Kaleseramik Vakfımız bünyesinde toplumsal etki yatırımları gerçekleştiriyoruz. Sadece sanayinin değil, toplumsal dönüşümün de öncüsü olma misyonuyla hareket ediyoruz. Ekosistemimize ve dünyamıza iyi gelen işlere öncelik veriyoruz.

Babamın kurup bizlere emanet ettiği Kaleseramik Vakfı, neredeyse 35 yıldır, değişen dünyanın koşullarına uyum sağlamak üzere toplumsal dönüşümü destekleyici çalışmalar yapıyor. Bugün de farklı başlıklar altında gençler, kadınlar ve sosyal girişimcilere yönelik projeler gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunmak amacıyla gençlik programları, sosyal girişimcilik programları, fırsat eşitliğine vurgu yapan projeler üretiyoruz. Yakın zamanda da Onsekiz Mart Üniversitemiz ile meslek edindirme, mesleksizleşme sorununa çare bulma gayreti için proje grubu kurduk; beraber ilerliyoruz. Bir sanayi şirketinin ya da başındaki liderin başarısının, salt metrikler ile değil aynı zamanda bugünün dünyasında uzun vadeli değer yaratmak, çalışanlardan müşterilere, tedarikçilerden topluma olumlu etki yaratmak artık bir seçenek değil zorunluluk.” şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş