havadurum

Zengin olma hayali de artık pahalı

Her alım gücünün düştüğü dönemlerde olduğu gibi bu yıl da kazı kazan, vatandaşın 'şans kapısı' oldu. Yurttaşlar aynı zamanda kazı kazan kartlarının 30 liradan başlamasının nedenini merak ediyor.

359
Ekonomik krizi vatandaşın derinden hissettiği şu günlerde şans oyunlarından 'zengin olma hayali' de pahalıya kaçtı. 5, 10 ve 20 liralık kartlar artık basılmıyor. Demircioğlu Caddesi'nde seyyar kazı kazan tezgahı da, kent halkının hizmetinde kar kış demeden açılmaya devam ediyor. Seyyar kazı kazancı Metin Demirsöz, eskiye göre kazı kazan oynayanların sayısının düştüğünü ifade ederek, "Eskiden herkesin cebine göre kartlar vardı. Şimdi kazı kazan oyun kartlarında 10 liralık ve 20 liralık kartlar basılmıyor, kaldırıldı. En düşük kartın fiyatı 30 liradan başlıyor. 200 liraya kadar çıkıyor. Herkesim alamıyor bu kartları. İnsanlar yine de 'Acaba şansımız olur mu? Para kazanabilir miyiz?' diye şanslarını denemek istiyorlar" dedi.

"100 liralık kart satışından ben sadece 4 lira kazanabiliyorum"
Seyyar Kazı kazancı Demirsöz, komisyon ve verginin kendi kazançlarından eksildiğini de "Bizde ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Şirket bize yüzde 4'ünü veriyor. Yani 100 liralık kart satışından ben sadece 4 lira kazanabiliyorum. Vergisi, KDV'si peşin kesiliyor. Komisyonu ve vergisi bizden alınıyor yani. 5'lik, 10'luk ve 20 liralık kartları soran oluyor. Neden kaldırıldığını merak ediyorlar. 'neden bu kadar pahalandı' diye soruyorlar" diye anlattı.
(Dilan Kaynak)
Paylaş