havadurum

Zeliha Güneş için Sessiz Sürüş etkinliği düzenlendi

Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Zeliha Güneş’i anmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Read of Silence (Sessiz Sürüş) etkinliği düzenlendi.

861

Çanakkale Bisiklet Platformu, 28 Nisan’da Kocadere Mevkii’nde trafik kazasında hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Zeliha Güneş’i anmak ve sürücülere yolu paylaşmaları gerektiğini hatırlatmak amacıyla Sessiz Sürüş etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Alptuğ Akkoca ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Sessiz Sürüş (Ride of Silence) Nedir?

Sessiz Sürüş (Ride of Silence), halka açık yollarda bisiklet sürerken ölen bisikletçileri anmak ve yaralananlara destek olmak amacıyla her yıl yapılan uluslararası bir bisiklet turudur. Bu sürüş bisikletlilerin yollarda, özellikle de trafikten kaynaklanan tehlikeler konusunda sürücülerin, halkın ve karar vericilerin farkındalığının artırılmasına yardımcı olmak amacıyla yapılmaktadır.

İlk Sessiz Sürüş (Ride of Silence), Chris Phelan tarafından organize edildi ve 2003 yılında Dallas, Teksas’ta düzenlendi. Birçok katılımcı bu deneyimi çok etkileyici buldu. Her ne kadar tek seferlik bir etkinlik olarak düşünülse de o günden bu yana her yıl tekrarlanmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki bisikletçiler bu harekete katıldı. Çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere, genellikle Antartika da dahil olmak üzere yedi kıtanın tamamında yaklaşık 400 noktada katılım sağlanarak her yıl büyümektedir. Onuncu yıl dönümü olan 2013’te Sessiz Sürüş (Ride of Silence) etkinlikleri 26 ülkede düzenlendi. 21.senesi olan bu sene de anılan etkinlik diğer ülke ve şehirlerle beraber aynı anda Çanakkale’de, Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından organize edilmiştir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş