havadurum

Zehra Güneş kimdir? Zehra Güneş’nin başarıları neler?

Zehra Güneş, Türk millî voleybolcudur. Orta oyuncu pozisyonunda oynayan Zehra Güneş, hem kulüp hem de millî takım düzeyinde birçok başarıya imza atmıştır. Zehra Güneş hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Zehra Güneş kimdir? Zehra Güneş pozisyonu nedir? Zehra Güneş başarıları neler? Zehra Güneş hangi takımda oynadı? Zehra Güneş boyu kaç cm? Zehra Güneş aslen nereli? Zehra Güneş evli mi bekar mı? Zehra Güneş ne kadar maaş alıyor? İşte, bu soruların cevapları…

56543

Zehra Güneş, Türk millî voleybolcudur. Orta oyuncu pozisyonunda oynayan Zehra Güneş, hem kulüp hem de millî takım düzeyinde birçok başarıya imza atmıştır. Zehra Güneş hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Zehra Güneş kimdir?

Zehra Güneş, 7 Temmuz 1999 yılında İstanbul’un Kartal ilçesinde doğmuştur. Aslen Balkan göçmeni olan Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında VakıfBank’ta başlamıştır. İki yıl üst üste hem yıldız hem de gençlerde Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır. 15 yaşındayken 2. Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir sezon kiralık olarak forma giymiştir. Aynı sezon hem PAF takım, hem de genç takımda Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır. 2015-2016 sezonu VakıfBank’ın 3. Lig’den 2. Lig’e şampiyon olarak yükselen takımında forma giymiştir. 2016-2017 sezonunda Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giymiştir. Sezon sonunda VakıfBank genç takımıyla bir kez daha Türkiye şampiyonu olmuştur.

Zehra Güneş pozisyonu nedir?

Zehra Güneş, orta oyuncu pozisyonunda görev almaktadır. Orta oyuncular, fileye en yakın olan ve genellikle blok ve hücumda etkili olan oyunculardır. Zehra Güneş, bu pozisyonda hem savunma hem de atak açısından çok başarılıdır. Zehra Güneş, boyu ve sıçrama gücü sayesinde rakip hücumcuların karşısında etkili bir engel oluşturmaktadır. Aynı zamanda, hızlı ve keskin vuruşlarıyla da rakip savunmayı zor durumda bırakmaktadır.

Zehra Güneş başarıları neler?

Zehra Güneş, hem kulüp hem de millî takım düzeyinde birçok başarıya imza atmıştır. Kulüp kariyerinde 2 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 1 CEV Avrupa Şampiyonasu Ligi, 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası, 1 Türkiye Süper Kupa Şampiyonluğu yaşamıştır.

Millî takım kariyerinde ise Yıldız Milli Takımı’yla dünya dördüncülüğü, Balkan ve Eyof şampiyonluğu, Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, Dünya dördücülüğü, U23 Millli Takımı’yla Dünya şampiyonluğu, A Milli Takım formasıyla da Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda gümüş ve bronz madalya kazanmıştır.

Zehra Güneş ayrıca bireysel olarak da birçok ödül almıştır. Bunlar şöyle:

  • 2017 U18 Dünya Şampiyonası En İyi Orta Oyuncu
  • 2017 U20 Dünya Şampiyonası En İyi Orta Oyuncu
  • 2018 Türkiye Ligi Gururla Yerli Özel Ödülü
  • 2019 Kulüpler Dünya Şampiyonası En İyi Orta Oyuncu
  • 2021 Kulüpler Dünya Şampiyonası En İyi Orta Oyuncu

Zehra Güneş hangi takımda oynadı?

Zehra Güneş, 2017-2018 sezonundan bu yana VakıfBank A Takımı’nda oynamaktadır. VakıfBank, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en başarılı voleybol kulüplerinden biridir. Zehra Güneş, VakıfBank formasıyla hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok kupa kazanmıştır. Zehra Güneş, VakıfBank’ın yanı sıra A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda da forma giymektedir.

Zehra Güneş boyu kaç cm?

Zehra Güneş’in boyu 1.97 cm (6 ft 6 in) olarak bilinmektedir.

Zehra Güneş aslen nereli?

Zehra Güneş, aslen Balkan göçmenidir. Ailesi, Balkan Savaşı sırasında Türkiye’ye göç etmiştir. Zehra Güneş, İstanbul’da doğmuştur.

Zehra Güneş evli mi bekar mı?

Zehra Güneş, bekardır. Özel hayatını gizli tutan Zehra Güneş, herhangi bir ilişki yaşadığına dair bir açıklama yapmamıştır.

Zehra Güneş ne kadar maaş alıyor?

Zehra Güneş’in ne kadar maaş aldığı bilinmemektedir. Ancak VakıfBank’ın ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın en önemli oyuncularından biri olan Zehra Güneş’in, yüksek bir gelire sahip olduğu tahmin edilmektedir. (Şerife Turhanlı)

Paylaş