havadurum

Yurt başvuru sonuçları açıklandı! KYK kaydı nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

778

Öğrencilerin merakla beklediği KYK başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. KYK yurt başvuru sonuçları duyurusu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından yapıldı. Bak, "Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlanmıştır. " sözleriyle sonuçların açıklandığını duyurdu.

KYK yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden öğrenebilecek. KYK yurt sonuçları açıklandığında sorgulama ekranındaki bilgileri eksiksiz dolduran öğrenciler başvuru sonuçlarına erişebilecekler.

KYK yurt kaydı nasıl yapılır?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarih aralığında KYK yurt başvuru sorgulama adresinden kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrenciler ayrıca kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecekler.

KYK yurt ücreti ne zaman ödenecek?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.

(Nilay Günay)

Paylaş