YÖK'ten üniversiteye kayıt yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı!

Üniversite kayıt döneminde çeşitli sebeplerle kayıt işlemlerini tamamlayamayan adaylar için müjdeli haber Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) geldi.

815

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre çeşitli sebeplerle üniversiteye kayıt yaptıramayan adaylar için yeni bir fırsat sunuyor. 26 Ağustos - 2 Eylül 2024 tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanındı. Bu süreçte, adaylar üniversitelerine giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.

Belirtilen tarihlerde gerekli belgelerle kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler, eğitim hayatlarına kesintisiz olarak başlayacak. YÖK’ün aldığı bu karar, kayıt döneminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşayan adayların sorunlarını gidermeyi amaçlıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, mazeret kayıt hakkını kaçıranlar için motivasyon dolu bir mesaj yayımladı: "Yeni bir başlangıç yapma şansını yakaladınız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ailesi olarak, öğrenim hayatınıza başlamanız için sabırsızlanıyoruz. Sizleri, zengin akademik ve sosyal imkanlarımızla donatılmış üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyacağız."

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş