havadurum

Yoğun Bakım Ünitesi personeline eğitim

Biga Devlet Hastanesi’nde; Yoğun Bakım Ünitesi personeline yönelik İSG Uzmanı Mehmet Kandemir tarafından eğitim verildi.

518

Yoğun bakım servisleri; hayatı tehdit eden, kritik bir hastalık varlığında hastaların yakın takip ve tedavilerinin yapıldığı özel ünitelerdir. Hastanelerde özellikle yoğun bakımlarda kullanılan tanı ve tedaviye yönelik tüm cihaz ve sistemlerin büyük bir çoğunluğu elektroniktir.

Elektriksel tehlikelerin başında hastaların, çalışanların ve ziyaretçilerin elektrik kaçakları nedeni ile istenmeyen elektrik şokuna maruz kalmaları gelmektedir. Bunun yanında elektriksel kontaklardan çıkan kıvılcımların patlayıcı gazlarla temasından oluşabilecek patlamalar ve yangınlar da önemli tehlikelerin başında gelmektedir. Bu nedenle, hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına, kesintisiz arızasız ekipman çalışması ve gelişmiş elektrik güvenliği sağlanması amacıyla; yangın durumunda nasıl davranacakları, nasıl ihbar edecekleri ve yangının sınıfına uygun taşınabilir söndürme cihazını nasıl kullanacakları - Muhtemel Elektrik Tehlikeleri, Riskleri ve Önlemleri, İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı, Fiziksel, Biyolojik, Kimyasal Risk Etmenleri ve Korunma Prensipleri vb. konularda İSG Uzmanı Mehmet Kandemir tarafından eğitim verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş