havadurum

Yoga Günü etkinliğinde buluştular

Kent halkı, ‘21 Haziran Dünya Yoga Günü’ etkinlikleri kapsamında yoga ile buluşarak keyifli anlar yaşadı.

510

Çanakkale Belediyesi, ‘21 Haziran Dünya Yoga Günü’ kapsamında Barış Kafe, Halk Bahçesi ve Özgürlük Parkı'nda çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde, farklı yaş gruplarına hitap eden çeşitli yoga ve meditasyon aktiviteleri yapıldı.

21 Haziran 2024 Cuma günü, Barış Kafe'de saat 10.00 ile 12.00 arasında ‘Kuşaklar Yogada Buluşuyor’ ve ‘Çocuk Yogası’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcıları ve çocuklar bir araya gelerek yoga yaptı. Aynı gün, Halk Bahçesi'nde saat 11.00 ile 13.00 arasında ‘Yoga ve Dans ile Akıştayız’ etkinliği düzenlendi. Yetişkinler için Hatha Yoga, Yoga Dans ve Meditasyon aktiviteleri yapıldı.

Günün son etkinliği ise Özgürlük Parkı'nda saat 19.00 ile 20.00 arasında ‘Köklerden Göklere, 7’den 77’ye Yoga’ başlığı altında gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, Yin Yoga ve Kirtan Yoga (Ritim ile Mantra Müzik Çemberi) yapıldı ve meditasyon seansı gerçekleştirildi. Tüm yaş gruplarına açık olan etkinlikte katılımcılar, ritim ve müzik enstrümanlarını da getirdi.

Etkinliklerde eğitim veren eğitmenler arasında Aslı Burcu Ok, Elif Nuhoğluları, Bilge Cansu Saltık, Tuğçe Koldaş, Kirtana Yasemin ve Özlem Elif Erkan yer aldı.

KVKK kapsamında bilgilendirme yapıldı; etkinliklerde belediyenin resmi hesaplarında ve sosyal medya hesaplarında kullanılmak üzere fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirildi. Ayrıca katılımcılardan etkinliklere gelirken mat, havlu gibi eşyalarını getirmeleri istendi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş