havadurum

YKS TYT'de Sınavı Zorlayan Üzüm Tutan Çocuk Tablosu Sorusu: Cevap Nedir?

Milyonlarca adayın katıldığı 2024 YKS'nin ilk oturumu TYT geride kaldı. Sınavın ardından, Türkçe Testinde yer alan "üzüm tutan çocuk tablosu" sorusu adaylar arasında en çok merak edilenler arasına girdi. Peki, bu zorlayıcı sorunun cevabı neydi? YKS TYT'de adayları zorlayan üzüm tutan çocuk tablosu sorusunun cevabı belli oldu! Peki, siz bu soruyu çözebildiniz mi?

1586

3 milyondan fazla adayın katıldığı 2024 YKS'nin ilk oturumu TYT, 10.15'te başladı ve 165 dakika sürdü. Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan sınavda toplamda 120 soru yer aldı. Sınavın ardından, özellikle Türkçe Testinde yer alan "üzüm tutan çocuk tablosu" sorusu adaylar arasında tartışma konusu oldu. Peki, bu sorunun cevabı neydi?

Soru Detayı:

Sınavda yer alan "üzüm tutan çocuk tablosu" sorusu, MÖ 5. yüzyılda yaşamış ressam Zeuxis'in ünlü eserine dayanıyordu. Soruda, Zeuxis'in bu tablosuna dair bilgiler veriliyor ve adaylardan tabloyla ilgili çıkarımlar yapmaları isteniyordu.

Tartışmalar ve Cevap:

Sınavın ardından bazı adaylar sorunun zorlayıcı olduğunu ve net bir cevabın olmadığını savundu. Sosyal medyada da bu soruya dair farklı yorumlar paylaşıldı.

Ancak, ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamada sorunun cevabı "gerçekçilik anlayışı" olarak belirlendi.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş