YKS Tercih Süresi Uzatıldı: Son Tarih 4 Ağustos

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürelerinin 4 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar uzatıldığını duyurdu.

744

ÖSYM, YKS tercih sürelerinin 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59'a kadar uzatıldığını duyurdu. ÖSYM'nin web sitesinden yapılan açıklamada, tercih işlemlerinin uzatılma nedenine ilişkin bilgilere yer verildi.

ÖSYM'nin Resmi Açıklaması

ÖSYM'nin web sitesinden yapılan açıklamada, "YKS tercih sürelerinin 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59'a kadar uzatılmıştır" denildi.

Depremzede Adaylar İçin Yeni Düzenleme

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereği, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla depremden etkilenen iller dışında ikamet eden ancak bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adaylar, depremzede aday kontenjanından yararlanabilecek. Bu durum, ilgili adayların faydalanma şartları güncellenerek 2024-YKS tercih işlemleri süresi uzatıldı.

ÖSYM Açıklamasının Detayları

ÖSYM'nin açıklamasında, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 06 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Son Başvuru Tarihi

YKS tercih işlemlerinin son başvuru tarihi 4 Ağustos 2024 olarak belirlendi. Adaylar tercihlerini bu tarihe kadar yapabilecek.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş