havadurum

YKS Koordinasyon toplantısı yapıldı

Çanakkale il merkezinde de 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında alınacak tedbirler ile ilgili koordinasyon toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

747

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı V. SG. Yüzbaşı Derya Kara Eldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Adar, ÖSYM Sınav Koordinatörü Ali Emre Bilir ve ÖSYM koordinatör personeli Taşkın Soylu katıldı.

Sınav sırasında ve sınav sonrası alınacak tedbirler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Koordinasyon Toplantısında, sınav öncesi, sınav sırasında ve sınav sonrası alınacak tedbirler ve kurumlar arasında koordinasyon konusunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi. İl genelinde huzurlu ve güvenli bir sınav ortamının oluşturulması hususunda tüm kurumlarımızın koordineli bir şekilde görev yapacaklarını belirten Vali Aktaş, “Vatandaşlarımızın özellikle sınav saatlerinde trafiği sıkıntıya sokacak etkinliklerden kaçınmalarını, sınav süresi içinde öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak klakson çalma, özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapma gibi davranışlardan kaçınmaları noktasında hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyorum. Tüm kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza katkıları için teşekkür ediyor, sınava girecek tüm öğrencilere ve adaylara başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş