havadurum

YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Hangi Üniversiteye Kaç Kişi Yerleşti?

ÖSYM, 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Peki, YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? Hangi üniversiteye kaç kişi yerleşti? İşte detaylar…

1453

Üniversite hayalleri kuran binlerce aday için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM, 2023 YKS ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, tercih ettikleri programlara yerleşip yerleşmediklerini öğrenebilecekler. Peki, YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? Hangi üniversiteye kaç kişi yerleşti? İşte merak edilen tüm detaylar…

YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

ÖSYM, 12-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen üniversite ek tercih işlemlerinin sonuçlarını 25 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren sonuç sayfası üzerinden açıkladı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Hangi Üniversiteye Kaç Kişi Yerleşti?

ÖSYM, ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgileri de duyuru ile paylaştı. Buna göre, ek yerleştirmede toplam 34.789 kontenjan açıldı ve bunların 28.214’ü dolarken 6.575’i boş kaldı. Ek yerleştirmede 28.214 aday bir programa yerleşirken 2.316 adayın tercihi boşta kaldı.

Ek yerleştirmede en fazla kontenjan açılan üniversite 3.000 kontenjanla Anadolu Üniversitesi oldu. Bu üniversitede 2.950 kontenjan dolarken 50 kontenjan boş kaldı.

En az kontenjan açılan üniversite ise sadece 1 kontenjanla İstanbul Medipol Üniversitesi oldu. Bu üniversitede açılan tek kontenjan da dolmadı.

Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

Paylaş