YKS Ek Tercih Süreci Başladı: Ek Tercihler Nasıl Yapılacak?

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ek tercih süreci başladı. Üniversite kayıt süresi içinde kayıt yaptırmayan veya boş kalan kontenjanlar için ek tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 itibarıyla başladı. Ek yerleştirme sürecinde, adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden tercihlerini yapacaklar.

862

Üniversite kayıt sürecini kaçıranlar ya da yerleştirildiği programa kayıt yaptırmayanlar için 2024-YKS ek tercih süreci başladı. YKS ek tercih başvuruları 6 Eylül 2024 itibariyle açıldı. Boş kalan kontenjanlar için yeni tercih yapacak adaylar, başvurularını ÖSYM’nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.

Ek Tercihler Nasıl Yapılır?

2024-YKS ek tercih başvuruları, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM mobil uygulamasını kullanarak bireysel başvuru yapabilecekler. Bu süreçte, 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu dikkatlice incelemeleri öneriliyor. Tercih işlemleri, 6 Eylül saat 14.30’da başlayacak ve 11 Eylül saat 23.59’da sona erecek.

2024 YKS Ek Yerleştirme Tarihleri Belli Oldu

ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre, 2024-YKS ek yerleştirme tercihleri 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden tercih yapabilecek. Tercih işlemleri bireysel olarak gerçekleştirilecek ve 11 Eylül saat 23.59’da sona erecek.

Kimler Ek Tercih Yapabilir?

Merkezi yerleştirme sonucunda bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih başvurusu yapamayacak. Ancak ilk yerleştirme sonucunda herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme sürecinden faydalanabilecek. Üniversitelerin boş kalan kontenjanları ÖSYM’ye bildirildikten sonra, boş kontenjanlara merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Ek Yerleştirme Nasıl Gerçekleştirilecek?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin yarattığı boşluklarla birlikte, kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirme sonucunda bir programa yerleşen adaylar ise bu ek yerleştirme sürecine başvuramayacak. Ek yerleştirmeye katılmak isteyen adayların 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu dikkatlice incelemesi öneriliyor.

YKS ek tercih işlemleriyle ilgili tüm detaylara ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş