havadurum

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de!

YKS ek tercih sonuçları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Geçtiğimiz 5 gün boyunca süren YKS ek tercih işlemleri sona erdi. Bugünden itibaren ise YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu merak edilmeye başlandı. İşte detaylar…

1139

Üniversite sınavı YKS 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Adayların sınav sonuçları açıklandıktan sonra tercih işlemleri uygulandı. İlk tercihte üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih işlemlerini 12-17 Eylül 2023 tarihlerinde tamamladı. Peki YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek duyuruya çevrildi. Adaylar, ek yerleştirme kapsamında 163 bine yakın boş kontenjandan bölüm ve puanlarına uygun olan programları seçebilecek. Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapacak.

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih açısından ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçen senelerde ek tercih sonuçları 1 hafta içerisinde erişime açıldı. YKS ek tercih sonuçlarının 22-26 Eylül tarihleri arasında açıklanması tahmin ediliyor.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş