Yıldırım: "1. Amatör Küme'de Kalıcı Olmak İstiyoruz"

Yıllar sonra 1. Küme’de mücadele edecek olan Saraycıkspor’un başarılı teknik direktörü Emre Yıldırım, bu sezon hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu belirtti. Genç ve coşkulu bir kadroyla, oyun felsefelerini geliştirerek daha üst sıralarda yer almayı amaçladıklarını ifade etti.

231

Saraycıkspor, yıllar sonra 1. Küme'de mücadele etmeye hazırlanırken, takımın teknik direktörü Emre Yıldırım, hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu açıkladı. Geçen sezon verdikleri büyük şampiyonluk mücadelesiyle 1. Amatör Küme’ye yükseldiklerini belirten Yıldırım, bu sezon gerçekçi hedeflerle yola çıkacaklarını vurguladı.

Emre Yıldırım; "Her maça kazanmak için çıkacağız"

Yıldırım, geçtiğimiz sezonun başarı hikayesini anlatarak, "Her maça kazanmak için çıkıyorduk ve kazanmaya yönelik stratejiler üretmek zorundaydık. Rakiplerimiz bizi hedef takım olarak görmeye başladığında, ekstra önlemler almak zorunda kalıyorlardı" dedi. Bu sezon ise şampiyonluk için değil, ligde kalıcı olmak adına mücadele vereceklerini belirtti.

Yıldırım; "Oyun felsefemizi geliştiriyoruz"

Yıldırım, 1. Amatör Lig’in inanılmaz bütçelerin konuşulduğu bir lig olduğunu belirterek, şunları kaydetti; "Her maçı kazanma zorunluluğumuz yok ancak her maça kazanma odaklı bir oyun felsefesiyle çıkacağız. Oyun kurgumuzu oturtabilirsek bu seviyede daha keyifli bir futbol sergileyeceğiz. Hem bizim için hem de amatör futbolseverler için farklı bir renk katacağımıza inanıyorum"dedi.

"Maksimum 7 oyuncu transfer edeceğiz"

Transfer çalışmalarına da değinen Emre Yıldırım, Saraycıkspor’un ekonomik yapısını koruyarak maksimum 6-7 oyuncu transfer etmeyi düşündüklerini söyledi. Kulübün peşinat verebilecek bir yapıda olmadığını belirten Yıldırım, "Oyun kültürümüzü geliştirdiğimizde dışarıdan gelen oyuncuları da adapte etmekte zorlanmayız. Denk bütçemizi koruyarak, yüksek potansiyelli genç oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz" diye konuştu.

"İstikrar ve güven önemli"

Saraycıkspor’un genç ve istekli kadrosuyla dikkat çektiğini vurgulayan Yıldırım, istikrar ve güvenin kulüp içinde fazlasıyla bulunduğunu ifade etti. Kötü günlerin olabileceğini ancak bu zorlukların üstesinden hep birlikte gelebileceklerine inandığını söyledi. "Birbirimize sarıldığımız sürece güzel günler yakalayacağız" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş