havadurum

Yılbaşı Alışverişi İçin Cuma Pazarı Tercih Edildi

Yeni yıl için geri sayımın başladığı bugünlerde, vatandaşlar Cuma Pazarı’nda meyve ve kuruyemiş alışverişi yapıyor. Pazar esnafı, yılbaşı öncesinde satışların arttığını belirtiyor.

1186

Yeni yıl için geri sayımın başladığı bugünlerde, vatandaşı alışveriş telaşı sardı. Yeni yılı evlerinde geçirmek isteyen yurttaşlar, kentin en büyük pazarı olan Cuma Pazarı’nda soluğu aldı. Evde torun ve çocuklarını mutlu etmek isteyen ebeveynler, meyve reyonlarını gezerek keselerine göre en uygun ürünleri almak için pazarı arşınladı.

Yarım kilo da olsa yılbaşı için meyveler alındı!

Evde torun ve çocuklarını mutlu etmek isteyen ebeveynler, meyve reyonlarını gezerek keselerine göre en uygun ürünleri almak için pazarı arşınladı. Ancak meyve fiyatlarındaki yükseklik, vatandaşın cebini zorladı. Narın kilosu 50 lira, mandalina 20 lira, armut 50 lira, elma türleri ise 15 ila 30 lira, portakalın kilosu 35 lira, yarım kilo çilek 60 lira, muz 30-60 lira arasında değişiyor. Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olarak sofraları süsleyen kabağın kilosu ise 20 ile 25 lira arasında satışa sunuldu.

Balkabağı tezgahları canlandı

Yılbaşı denildiğinde ilk akla gelen kabak tatlısı için bal kabağı tezgahlarında hummalı çalışma vardı. Dilimlenip, satışa sunulan balkabakları, 20-25 liradan satışa sunuldu.

Kışın vazgeçilmezi kestane…

Kış aylarının vazgeçilmezi kestane ise pazardaki tezgahlarda yerini aldı. Kestane fiyatları ise 200-250-300 lira arasında değişiyor. Pazar Esnafından Hulusi Demiroğlu, Çin kestanesi konusunda vatandaşı uyararak, “Yerli kestanemizin arka tarafı biraz daha ince olur. Çin’den gelen daha iri olur” dedi. Yılbaşı öncesinde satışların geçtiğimiz haftalara nazaran daha fazla olduğunu kaydeden Demiroğlu, 50 liralık da olsa vatandaşın yılbaşı için kestaneyi tercih ettiğini kaydetti.

En ucuz kuruyemişin kilosu 100 lira

Ekonomik krizin her geçen gün etkisini göstermesi kuruyemiş tezgahlarına da yansıdı. En ucuz kuruyemiş olan çekirdek 100 liradan satışa sunulurken en pahalı ürün ise 650 lirayla Antep fıstığı oldu. Karışık kuruyemiş ise 150-200-250 lira arasında içinde yer alan yemiş türlerine göre değişiklik gösteriyor. Kuruyemiş tezgahında da geçtiğimiz haftalara nazaran biraz da olsa hareketlilik fazla.

Vatandaşın yılbaşı alışverişinde kredi kartları pazarda da devreye girdi. Meyve ve sebze tezgahlarının bir bölümünde, Pazar esnafı bir kez daha kredi kartıyla ödeme aldı. (Damla Yeltekin)

Paylaş