havadurum

Yiğit Bulut yumurtalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) "Türkiye Gündemi ve Başkanlık Sistemi" konferansa katılan Yiğit Bulut, Öğrenci Kolektifleri tarafından yumurtalarla protesto edildi.

771
Ortak Akıl Topluluğu tarafından 29 Kasım’da üniversite içinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak gelen Yiğit Bulut, ÇOMÜ Kolektif tarafından yumurtalandı. Konferans salonunda ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner ve Yiğit Bulut`un çevresinde ellerinde şemsiye ile bekleyen polisler ve özel güvenlikler dikkat çekti. ÇOMÜ Kolektif burada yaptığı konuşmalarda "AKP`yi ve onun taşeronluğunu yapanları üniversitemizde istemiyoruz” diyerek yumurtaları Yiğit Bulut’a attı.
 
ÇOMÜ Kolektif tarafından yapılan açıklamada ” Emperyalizme karşı olduğunu söyleyip, durmadan yeni dünya düzeninden bahseden ve bunu savunan bir insanın anti-emperyalist olduğunu kimse söyleyemez” ifadeleri ile Yiğit Bulut’a gönderme yapılırken son günlerde kendisini emperyalizm karşıtı gibi göstermeye çalışarak gerici yüzünü maskelemeye çalışan bazı öğretim üyeleri de nasibini aldı. ÇOMÜ Kolektif, Yiğit Bulut protestosunun gerekçelerini şu ifadeler ile anlattı:
 
“Yeni YÖK yasa tasarısıyla birlikte üniversitelerden devlet bütçesini kaldırıp, üniversiteleri sermayeye ve para babalarına devretmeyi düşünen bir zihniyetin ürünü Yiğit Bulut. Ve insanların kanını sömüren, daha da fazla yoksullaştıran, öğrencileri müşterileştiren, emekçileri asgari ücrete mecbur bırakan, hakları için sokaklara çıkan insanlara gazlarla saldıran, çayına-suyuna-toprağına sahip çıkanlara joplarla saldıran zihniyetin ürünüdür Yiğit Bulut. Ve Yiğit Bulut gibiler sadece ÇOMÜ’de değil hiç bir üniversitede barınamaz! Üniversiteler bilim yuvalarıdır, iktidarın atlarını rahatça koşturacağı hipodromlar değildir! Gençlik buna cevabı en güzel biçimde vermiştir.”
Paylaş