havadurum

Yenice Kaymakamı Göktaş’tan milli birlik vurgusu

Göktaş; “Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur" dedi.

393

Yenice Kaymakamı Musa Göktaş “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Yenice Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Selçuklu’dan Cumhuriyet’e, bin yıldır bu topraklardaki varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin saldırıları devam ediyor diyen Kaymakam Göktaş; “Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür.

Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Selçuklu’dan Cumhuriyet’e, bin yıldır bu topraklardaki varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin saldırıları devam ediyor ve bundan sonra da devam edecektir. Ancak, bütün bu saldırılar karşısında milletimizin duruşu her zaman nettir. Kendisini hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini 15 Temmuz 2016'da bir kere daha tüm dünyaya göstermiştir.

Bununla birlikte, cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesile gururla aktaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş