havadurum

Yenice’de sağanak yağışın ardından yol çöktü!

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde dün etkili olan yağışlar nedeniyle ulaşım aksadı. Yağış nedeniyle taşkınlar meydana geldi.

1089

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla süren şiddetli yağış, ilçe merkezi ile Aşağıçavuş köyünde taşkınlara neden oldu. İncesu ve Başaklar derelerinin debilerinin artarak taşması, ilçe merkezindeki Kurtuluş ve Kışlalar mahallelerinin büyük bölümünü etkiledi. Su altında kalan yollar, güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Yenice Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri, Namazgah güzergahı başta olmak üzere tespit edilen yollarda biriken suyun boşaltılması için çalışma başlattı. Ekipler, su tahliyesi ve temizlik işlemlerinin yanı sıra, yollarda oluşan hasarları da gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kuryelerin Trafiğe Çıkışı Yasaklandı

Öte yandan, Yenice’de elverişsiz hava koşullarından dolayı kuryelerin trafiğe çıkışına yasak getirildi. Yenice Kaymakamlığı, kuryelerin can ve mal güvenliği için bu kararı aldığını duyurdu. Kuryeler, yasak kalkana kadar ilçede paket servisi yapamayacak.

(AA)

Paylaş