havadurum

Yenice'de IPARD 3 programı tanıtımı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 81 ilde yürütülecek olan IPARD 3 programı ve başvuru çağrı ilanı hakkında Yenice ilçesinde, İl Koordinatörü Hasan İskender tarafından tanıtımlar yapıldı.

1450

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, Yenice ilçe tanıtım programında; Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Caner Çelik ve Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Erdem'i makamında ziyaret ederek IPARD 3 Programı ve başvuru çağrı ilanı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yenice ilçe ziyareti kapsamında, kamu kurumlarının temsilcilerine ve muhtarlara TKDK destekleri ve proje başvuruları hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumda yaklaşık 500 işletmeye 862 milyon lira hibe desteği verildiği ifade edildi.

Hayvancılık, et, süt ve su ürünlerine destek

Sunumda IPARD Programı kapsamında hayvancılık, et, süt, su ürünlerinin işlenmesine, bitkisel üretime, arıcılığa ve makineleşmeye destek verildiği belirtildi.

Yaklaşık 500 işletmeye 862 milyon lira hibe

Program çerçevesinde yaklaşık 500 işletmeye toplam 862 milyon lira hibe sağlanmıştır.

Kadın ve genç yatırımcılara ekstra destek

IPARD Programı'nda kadınlar ve 40 yaş altındaki yatırımcılara özel teşvikler sunulmaktadır. Bu kapsamda kadınlara %15, 40 yaş altındaki yatırımcılara ise %10 ek hibe imkanı sağlanmaktadır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş