Yenice’de “Alzheimer Farkındalık Etkinliği”

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında vatandaşları bilgilendirmek için stant kurarak broşür dağıttı ve afişler astı.

599

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle halkı Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Alzheimer, yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan, başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığı olarak tanımlanıyor.

Alzheimer risk faktörleri hakkında bilgilendirme

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü, Alzheimer hastalığının risk faktörlerini vurgulayarak, bu hastalığa karşı farkındalığı artırmayı hedefliyor. Risk faktörleri arasında ileri yaş, ailede Alzheimer hastası bulunması, bazı genetik yatkınlıklar, düşük eğitim seviyesi, ciddi kafa travmaları, kadın cinsiyeti, depresyon, ağır metal intoksikasyonu ve hipertansiyon gibi etkenler yer alıyor.

İlçede stand ve afişlerle farkındalık yaratıldı

Sağlık Müdürlüğü, etkinlik kapsamında ilçe sağlık merkezinde bir stant kurarak vatandaşlara broşür dağıttı. Ayrıca, halkın görebileceği yerlere afişler asılarak, Alzheimer hakkında güncel bilgiler vatandaşlara aktarıldı. Açıklamada, "Alzheimer hastalığı olan kişilerin sağlık kuruluşuna başvurarak gereken müdahaleleri yaptırmalarının teşvik edilmesi ve erken tanının öneminin vurgulanması amacıyla bu etkinlikler düzenlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş