havadurum

Yeni doğan bebekler için önemli adım

Çan Devlet Hastanesi, takipli gebelerin yeni doğan bebeklerinin sağlıklı bir başlangıç yapması için ailelere aşılama eğitimi vermeye devam ediyor.

559

Çan Devlet Hastanesi’nde (ÇDH) takipli gebelerin normal ve sezeryan doğum operasyonları sonrasında yeni doğan yavrularının değerli anne, baba ve ailelerine ÇDH Enfeksiyon Kontrol Komitesi Birimimiz tarafından "Aşılama Eğitimi" verilmeye devam ediyor.

ÇDH'den yapılan açıklamada, bu hafta da yeni doğan değerli bebeğimizin ailesine Aşılama Eğitimi ve Sertifikası verildiği kaydedilerek, "Aşılama hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülmesi vazgeçilmezdir. Her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapması ve sağlıklı erişkinler için bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık yaratmak; hayatın her aşamasında aşılamanın önemi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi ile aşı kabulünün hem bebek ve çocuklar için hem de her yaştan birey için yüksek olması sağlık bir toplum oluşması ve devamlılığında esas olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş