Yeni bir nefes PARİON OTEL

Çanakkale`nin ikinci 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyan Parion Otel, hafta sonu düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Kentin önemli simalarını bir araya getiren Parion Otel açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Parion Otel sahibi Çan-Ka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, “Tarihi önemi ve doğal güzellikleri ile ünlü Çanakkale’mizde turizm, vazgeçilmez bir sektör olarak gelişiyor” dedi.

1962
 
 
Çanakkale`de yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz haftalarda faaliyete başlayan Parion Otel`in açılış töreni hafta sonu düzenlendi. Sarıçay kenarında, Cuma Pazarı arkasında bulunan, İkinci Demircioğlu Caddesi üzerindeki alanda yapımı tamamlanan 5 yıldızlı “Parion Hotel”in resmi açılışına, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile üst düzey yetkililer, kentte hizmet veren otel sahipleri, turizmciler ve iş adamları katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, Çanakkale Koleji İlkokulu Folklor ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Çanakkale yöresine özgü halk oyunlarını büyük bir başarıyla sunan minikler, izleyenlerden tam not aldı.
 
 
Karakaş, otel ile ilgili bilgilendirdi
Törenin açılış konuşmasını yapan Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, Çanakkale`de turizmin önemine değinerek, Parion Otel ile birlikte turizm sektörünü bir adım daha ileriye taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. “Tarihi önemi ve doğal güzellikleri ile ünlü Çanakkale’mizde turizm vazgeçilmez bir sektör olarak gelişiyor” diyen Karakaş, “Çan-Ka Şirketler Grubu olarak da bizler kentimize turizm açısından bir katkıda bulunmak üzere 18 ay önce temelini attığımız 5 yıldızlı otelimizi tamamlamanın ve hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sarıçay kenarındaki eski İnönü Heykelinin bulunduğu bölgede 18 ay önce temelini attığımız otelimizin temel alanında zeminde 615 adet jet grout uygulamasıyla 1770 ton çimento kullandık.15 bin 500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yer alan otelimizde 18’i süit olmak üzere 162 odada 380 kişiye 5 yıldızlı hizmet vereceğiz. Otelimizde otopark, yüzme havuzu, sauna, fitness, sağlık merkezi, Türk hamamı, masaj salonu, kuaför, kent marka ürünlerinin satılacağı butik, 4 asansör, toplantı salonu ve roofunda da 2 adet çok amaçlı salon yer alıyor” ifadelerini kullandı.
 
 
“Kente yeni oteller kazandırılmalı”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise burada yaptığı konuşmada Çan-Ka şirketler grubunu kutlayarak, kente yeni oteller yapılması gerektiğini dile getirdi. “Bulunduğumuz yer belediyeye ait bir arsaydı” diyen Başkan Gökhan, “Zamanında bu yeri değerlendirmek için çok çaba sarf ettik. Her seferinde bu alana konut yapmak için teklifler geldi. Fakat bizler bunu kabul etmedik. Sonunda Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş bu alana otel yapmak istediklerini söyledi. Kendisine bu konuda destek olduk. Sonunda kentimizin turizmine büyük katkı sağlayacak böyle güzel bir tesis ortaya çıktı. Kendilerini kutluyorum. 2-3 yıl içinde ilimize yeni 5 yıldızlı otellerin yapılmasından yanayım. Bu konuda da sayın valimizle görüşmelerimiz sürüyor. Turizm kenti Çanakkale’mize böyle yeni tesisler gerekiyor” dedi.
 
 
“Yabancı konuklarımız kentimizde konaklamalı”
Törende konuşan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise yabancı konukların Çanakkale`de konaklaması için gerekli alt yapının olduğunu ifade ederek “Çanakkale tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi. Çanakkale’de tarihsel dönemlere bakıldığında 100 tane kent kurulduğu biliniyor. Bunların da şuana kadar sadece 38 tanesinin koordinatları belirlenmiş durumda. Yani ilimiz tarihi açıdan önemli bir yerleşim birimi. İlimizin tarihi açıdan önemli bir yerleşim birimi olması sebebiyle turizmden istenilen katkıyı alması gerekiyor. Önceki hafta içinde ilimizde gerçekleştirilen Anzak törenleri kapsamında 24 ve 25 Nisan tarihlerinde çok sayıda üst düzey yetkili buraya geldi. Bunlarında ülkelerinden uçakla ilimize getirilmesi ve buradaki törenin ardından yeniden ülkelerine gitmeleri sağlandı. Fakat bizler her seferinde bu konuklarımızın ilimizde konaklamalarını arzu ettik” dedi. “Bu konuda da gerekli imkanlarımızın ve tesislerimizin olduğunu belirttik” diyen Çınar, “Fakat onlar ısrarla Çanakkale’de turistik tesis ve konaklama yerlerinin yetersizliğini gerekçe göstererek ilimize günü birlik gelmeyi tercih ettiklerini söylediler. Aslında ilimizde böyle tesislerimiz var. Burada biz onlara her türlü imkanı sağlamaya hazırız. Bu konuda bizlerin de hatalarının olduğu bir gerçek. Bu konuda hepimiz birlik ve beraberlik içinde bu konuda çalışma yapmamız ve yabancı konuklarımızı ilimizde konaklamalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaları ardından, yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan Parion Otel, kurdelesi kesilerek resmen hizmete açıldı. Açılışın ardından Çan-Ka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Parion Otel sahibi Kemal Karakaş tarafından, Vali Çınar ve Başkan Gökhan ile diğer misafirlere otil girişindeki objeleri anlattı. Açılışa katılan diğer konuklar, müzik dinletisi eşliğinde kokteyle geçti.
 
 
 
 
Paylaş