Yaz, yaktı geçti; En Çok Klima Satışı Yapılan Şehirler Açıklandı

2024 yazı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de rekor sıcaklıklarla devam ediyor. Bu aşırı sıcaklıklar, özellikle büyük şehirlerdeki kentsel ısı adalarının etkisiyle daha da hissedilir hale geldi.

856

2024 yazı, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de aşırı sıcaklarla rekor kırarak damga vurdu. Meteoroloji uzmanlarının tahmin ettiği sıcaklık rekorları gerçeğe dönüşürken, kentsel ısı adalarının etkisiyle büyük şehirlerde hissedilen sıcaklıklar daha da arttı. Bu durum, tüketicileri serinleme ihtiyacına yönelterek klima satışlarını patlattı. Tüketici trendlerini yakından takip eden MediaMarkt, bu eğilimleri yansıtan “Türkiye'nin Isı Haritası” adlı çalışmasını yayınladı.

MediaMarkt’ın 1 Haziran - 15 Ağustos tarihleri arasında fiziksel mağazalar ve çevrimiçi satış kanalları üzerinden elde ettiği verilere dayanarak hazırladığı bu harita, Türkiye genelinde gerçekleşen klima satışlarını baz alarak oluşturuldu. Haritaya göre, adet bazında en fazla klima satışı İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'u sırasıyla Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır takip etti.

Klima Satışlarında Rekor Artış

MediaMarkt, son bir yıl içinde klima satışlarında ciddi bir artış yaşandığını açıkladı. Özellikle bu yılın haziran ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre klima satışlarının üç kattan fazla arttığı belirtildi. Temmuz ayında ise birçok satış noktasında stokların tükenme noktasına geldiği ifade edildi. Aşırı sıcakların etkisiyle birlikte tüketicilerin klimaya olan talebinin hızla arttığı bu dönemde, MediaMarkt’ın hazırladığı “Isı Haritası,” Türkiye'nin sıcaktan bunalan şehirlerini satış rakamlarıyla gözler önüne serdi.

Bu haritaya göre, en fazla klima satışı İstanbul’da gerçekleştirilirken, sıcağa karşı en çok klima alan diğer iller arasında Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır yer aldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş