havadurum

Yasemin Baştan Kimdir? İnci Taneleri’nin Nergis’i Yasemin Baştan’ın Hayatı ve Kariyeri

Yasemin Baştan, son olarak Yılmaz Erdoğan’ın yeni dizisi İnci Taneleri’nde Nergis karakterini canlandıran deneyimli bir oyuncudur. Yasemin Baştan kimdir? Yasemin Baştan kaç yaşında, nereli? Yasemin Baştan hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? Yasemin Baştan’ın eşi kim? Yasemin Baştan’ın oğlu var mı? İşte Yasemin Baştan hakkında merak edilenler…

1504

Yasemin Baştan, 18 Şubat 1972’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Birçok dizi ve filmde rol aldı. Radyo Sport’ta spikerlik yapmaya başladı. Radyo Fener’in müdürlüğünü yaptı. Evlendi ve Amerika’ya gitti, iki buçuk yıl orada kaldı. 1998 - 2001 yılları arasında yayınlanan ve başrollerinde Türkan Şoray ve Şener Şen gibi ünlü oyuncuların yer aldığı “İkinci Bahar” adlı dizide oynadı. 2012 yılında başlayan Seksenler dizisinde Nazlı karakterini canlandırırken Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Serhat Kılıç, İlker Ayrık ve Ayşe Tolga ile başrolde oynadı. 2021’de Aşkın Tarifi dizisinde Kadir Doğulu, Serra Arıtürk, Alper Saldıran ve Cem Davran ile başrolü paylaştı. 2020 yılında eşinden boşandı. Sarp Çonka isminde bir oğlu var.

Yasemin Baştan’ın Hayatı

Yasemin Baştan, 18 Şubat 1972’de İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını tamamladığı Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. Oyunculuk kariyeri boyunca çeşitli dizilerde ve filmlerde rol aldı. Radyo Sport’ta spikerlik kariyerine adım atan Baştan, daha sonra Radyo Fener’in müdürlüğünü üstlenmiştir. Evlendikten sonra Amerika’ya taşınmış ve yaklaşık iki buçuk yıl boyunca orada yaşamıştır. Yasemin Baştan, 1996-1998 yılları arasında Amerika’nın California eyaletinde yer alan Monterey Peninsula College’da İngilizce eğitimi görmüştür. Oyuncunun Sarp Çonka isminde bir oğlu vardır.

Yasemin Baştan’ın Kariyeri

Yasemin Baştan, oyunculuk kariyerine 1995 yılında Bizim Ev dizisi ile başladı. 1998 - 2001 yılları arasında yayınlanan ve başrollerinde Türkan Şoray ve Şener Şen gibi sevilen isimlerin yer aldığı “İkinci Bahar” adlı dizide Melek karakterini canlandırdı. Bu rolle geniş bir tanınırlık kazandı. 2001 yılında Yeditepe İstanbul dizisinde, 2003 yılında Bir İstanbul Masalı dizisinde, 2005 yılında Hırsız Polis dizisinde rol aldı. 2012 yılında başlayan Seksenler dizisinde Nazlı karakterini canlandırırken Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Serhat Kılıç, İlker Ayrık ve Ayşe Tolga ile başrolde oynadı. 2014 yılında Yapışık Kardeşler filminde, 2016 yılında Tecahül-i Arif dizisinde, 2017 yılında Yaşamak Güzel Şey filminde, 2018 yılında Cici Babam filminde yer aldı. 2021 yılında Aşkın Tarifi dizisinde Kadir Doğulu, Serra Arıtürk, Alper Saldıran ve Cem Davran ile başrolü paylaştı. 2024 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yeni dizisi İnci Taneleri’nde Nergis karakterini canlandırmaya başladı.

Yasemin Baştan’ın Özel Hayatı

Yasemin Baştan, 1995 yılında film yapımcısı Tahir Conka ile evlendi. Çiftin Sarp Çonka isminde bir oğlu oldu. Yasemin Baştan, 2020 yılında eşinden boşandı. Yasemin Baştan, boşanma sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Boşanma süreci çok zor bir süreç. Benim için de öyle oldu. Ama ben bunu çok iyi yönettim. Çünkü benim bir oğlum var. Oğlumun da babası var. Ben oğlumun babasına saygı duyuyorum. Oğlumun babası da bana saygı duyuyor. Biz birbirimize saygı duyarak bu süreci atlattık. Oğlumuzun mutluluğu için her şeyi yaptık. Oğlumuzun da bize ihtiyacı var. Biz de onun yanındayız. Ben şu anda çok mutluyum. Hayatıma devam ediyorum. Oğlumla çok güzel vakit geçiriyorum. İşimle de çok mutluyum. Yeni bir projede yer almak beni çok heyecanlandırıyor. İnci Taneleri dizisinde çok güzel bir karakter oynuyorum. Nergis, çok sevimli, çok tatlı, çok komik bir kadın. Onu canlandırmak çok keyifli. Yılmaz Erdoğan’la çalışmak da çok güzel bir deneyim. Onun kalemini çok beğeniyorum. Dizinin diğer oyuncuları da çok yetenekli ve çok iyi insanlar. Sette çok eğleniyoruz. Umarım izleyiciler de bizim kadar eğlenirler.”

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş