"Yargılama sürecinin takipçisi olacağız"

Çanakkale Barosu mensubu Av. Tuncay Ramazan Özer'e taşınmaz tahliyesi icrası sırasında fiziki şiddet ve hakaret, tehdit eylemlerine maruz kalması sebebiyle yapılan yargılamada ilk duruşma gerçekleştirildi.

530
Çanakkale Barosu mensubu Av. Tuncay Ramazan Özer'in, kamu görevi olan avukatlık faaliyeti olan taşınmaz tahliyesi icrası sırasında, jandarma görevlilerinin gözünün önünde fiziki şiddet ve hakaret, tehdit eylemlerine maruz kalması nedeniyle, Ezine 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2023/177 Esas Sayılı dosyasında yapılan yargılamada ilk duruşmaya Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin ile Baro Genel Sekreteri Av. Eyüp Algül katıldı.

Çanakkale Barosu adına, Avukat Tuncay Ramazan Özer'e yönelik menfur saldırılar nedeniyle, Anayasanın 90. maddesi gereği taraf olunan BM 1985 tarihli suçtan ve yetki istismarından mağdur olanlara, adalet sağlanmasına ilişkin Temek Prensipler Bildirisi, 5271 sayılı kanundaki "Mağdur ve Suçtan Zarar Gören" kavramlarının kapsamı, 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 76.maddesi gereğince baroların görev ve yetki alanları gereğince; Çanakkale Barosu, avukatlık mesleği ve Avukat Tuncay Ramazan Özer adına yapılan katılma talebi kabul edildi. Çanakkale Barosu tarafından, yargılama süreci, etkin cezaların uygulanması ve adil yargılamanın sağlanması adına takip edileceği belirtildi.
(Gökhan Özkurnaz)
Paylaş