havadurum

Yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eceabat ilçesinde dün saat 16:00 sularında başlayan yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

459

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, düzenlediği bir basın toplantısıyla Eceabat ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Yangınla ilgili son kontrolleri yaptıklarını ifade eden Bakan Yumaklı, "İki saati aşkın bir süre yoğun rüzgar sebebiyle bazı yerlerin acaba yeniden aktif hale gelmesi mümkün olabilir mi diye kontrol ettik. İki kez alanların üzerinden geçtik ve an itibariyle söyleyebilirim ki Çanakkale Eceabat yangını kontrol altına alınmıştır. Yaklaşık 300 araç ve 1000'e yakın arkadaşımızla dünden itibaren bu mücadeleyi gerçekleştirmiş olduk. Gece saat 02.30 civarında Değirmenözü mevkiinde çıkan yangın güçlerimizi bölmemize neden oldu. Ancak onu da hemen hızlı bir şekilde müdahele ederek kontrol altına aldık. Dünden bu yana her kademede her seviyede alevlerin içerisinde olan ateş savaşçısı arkadaşlarımdan, geri planda onlara destek veren kimler varsa, onlara ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Soğutma çalışmaları devam edecek. Tarihi Yarımada'nın ziyarete açılması hususu kısmi olarak devam edecek. Boğazın gemi trafiğine açılmasıyla ilgili herhangi bir engel kalmadı. Boşaltılan iki köyümüzün sakinleri de evlerine geri dönebilirler." dedi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş