Wattpad, App Store'dan Kaldırıldı: Türkiye'deki Erişim Engeli Devam Ediyor

Dünyanın en popüler hikâye paylaşma ve okuma platformlarından olan Wattpad, geçtiğimiz günlerde BTK tarafından yapılan bir açıklamayla Türkiye’de erişime engellenmişti. Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla getirilen erişim engeli tam bir haftadır devam ediyor. Kararın nedeni ile ilgili ise hâlâ resmî bir açıklama yok. Engelin ne kadar devam edeceğini zaman gösterecek.

848

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de erişime engellenen popüler hikâye yazma ve okuma platformu Wattpad, şimdi de Apple'ın uygulama mağazası App Store'dan kaldırıldı. Wattpad’in iOS, iPadOS ve macOS uygulamaları Türkiye'deki kullanıcılar tarafından artık indirilemiyor. Bu karar, Apple tarafından Türkiye'ye özel olarak alınmış bir hamle olarak dikkat çekiyor.

Google Play'de Durum Ne?

Öte yandan, Android kullanıcıları için henüz benzer bir durum söz konusu değil. Google Play Store'da Wattpad uygulamasının sayfası halen aktif durumda ve Android kullanıcıları platformu indirmeye devam edebiliyor. Bu farklılık, Apple ve Google’ın Türkiye'deki erişim engeline yönelik farklı yaklaşımlarını gözler önüne seriyor.

Erişim Engeli Kararı

Wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alınan bir kararla Türkiye'de erişime engellenmişti. Erişim engelinin nedeni hakkında ise resmi bir açıklama henüz yapılmış değil. Engelin ne kadar süreceği konusu da belirsizliğini koruyor.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş