havadurum

VGM burs başvurusu ne zaman, kaç gün kaldı? VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Ortaöğrenim, Yükseköğrenim ve Yabancı Uyruklu öğrenci bursu verilecek. 2023 - 2024 Eğitim yılının burslarında ilk olarak ortaöğrenim eğitim yardımı başvuru tarihleri belli oldu. VGM burs başvurusu ne zaman? VGM burs başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

834

2023-2024 Eğitim yılında VGM bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler için takvim belli oluyor. İlk olarak ortaöğrenim öğrencileri için açıklanan başvuru tarihleri öğrencilerde merak uyandırdı. Peki VGM burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? VGM bursu bu yıl ne kadar?

VGM bursu ne kadar?

2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlendi.

VGM burs başvurusu ne zaman?

Ortaöğrenim Eğitim Yardımı 01 Ekim 2023 - 15 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacak.

Yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrenci bursu ne zaman?

Yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrenci bursu tarihleri henüz açıklanmadı. Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri 2023 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerine göre belirlenecek.

VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az 15 gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları ise www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır. VGM burs başvuru işlemleri www.vgm.gov.tr adresinden yapılır.

Başvuru formunu doldurun.

Başvuru formunu imzalayın.

Başvuru formunu VGM adresine yükleyin.

Başvurunuzun onaylanması için gerekli belgeleri hazırlayın.

Başvurunuzun onaylanması için gerekli belgeleri www.vgm.gov.tr adresine yükleyin.

(Saim Tunçman)

Paylaş