Vegan Sütlü Patates Çorbası

Sonbaharın gelmesi ile birlikte sofralarımızda çorba sezonu da açıldı. Hem vegan hem de pratik bir çorba arıyorsanız, bu tarif tam size göre: Vegan sütlü patates çorbası

328

Vegan sütlü patates çorbası

Malzemeler:

3 adet orta boy patates

1 adet orta boy soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı un

5 su bardağı sıcak su

1 su bardağı şekersiz bitkisel süt (yulaf, badem veya soya sütü kullanabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kadar karabiber (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Üzeri için (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber (ya da pul biber)

Yapılışı:

Tencerenize yağınızı koyduktan sonra, küçük küçük doğradığınız soğanlarınızı ekleyerek; karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 1,5-2 dakika kadar kavurduktan sonra (rengi hafif döndüğünde) 1 yemek kaşığını ununuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından küçük küpler halinde doğradığınız patateslerinizi soğan ve un ile kavurmaya başlayın. 3-4 dakika kadar süren bu kavurma işleminin ardından 5 bardak sıcak suyunuzu ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocağınızın altını kapatıp, blender ile çorba içeriğini pürüzsüz hale getirin.

Tekrar ocağa aldığınız çorbanızı kaynatmaya başlayın. Bu esnada tuz ve karabiberin ardından yavaş yavaş bitkisel sütünüzü de ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra artık çorbanızın altını kapatabilirsiniz.

Üzeri için hazırladığınız sosu dilerseniz çorbanızın altını kapatmadan hemen önce, dilerseniz de çorbanızı servis etmeden önce ekleyin.

Dip not: Bu çorba için unun kavurulmasından sonra köri ya da zerdeçal da eklenerek; çorbamız daha zengin bir içerik ve görsele sahip olabilir.

Afiyet olsun.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş