Van Bronckhorst: "Hedefimiz UEFA Avrupa Ligi'nde Gruplara Kalmak"

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Lugano ile oynayacakları rövanş maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında takımın durumu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Van Bronckhorst, gruplara kalmak için motive olduklarını belirtirken, transfer süreci, takım savunması ve kadro derinliği konularında da değerlendirmeler yaptı.

646

Tecrübeli teknik adam, takımın şu anki formundan memnun olduğunu ve yarınki maçta en iyi performansı sergileyerek turu geçmek istediklerini ifade etti ve Lugano ile oynanacak maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu; “Heyecanlıyız. İkinci iç saha maçımızı oynayacağız. Gruplara kalmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirecek fırsata sahip olabiliriz. Motiveyiz. Amacımız gruplara kalmak. Yarınki maç kadro olarak ilk maçtan farklı olacak. Her maça farklı yaklaşıyoruz. İyi bir sonuç almak istiyoruz. Evimizde turu geçme fırsatımız var. Maçı kazanacak takımı sahaya sürmeyi amaçlıyorum”dedi.

“Gruplara kalacağımıza eminim”

Takıma katılan oyunculardan memnunum diyen Giovanni van Bronckhorst; “Oyuncularımın istediğim gibi oynamalarını istiyorum. Takıma katılan oyunculardan memnunum. Şu ana kadar işler iyi gidiyor. Sezona Süper Kupa ile harika başladık. Gruplara kalacağımıza eminim. Oyuncularımı zinde tutmaya çalışıyoruz. Şu anki gidişat iyi. Oynadığımız her maçı analiz ediyoruz. Son maçta kolay goller yedik. Daha iyi savunma yapmalıyız. Zaman içinde bu konuda gelişim göstereceğiz. Hücumu geliştirirken takım savunmasını da geliştirmek durumundayız” dedi.

“Hedefimiz UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak”

Her maçta elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız diyen Giovanni van Bronckhorst; “Felix’in gelmesinden mutluyum. İyi bir savunmacı. Transferde gelen giden olabilir. Son birkaç aydaki enerjimizi bu konuya harcadık. Yarışmacı bir kadromuz olmalı. Transfer bitti diyemem. Öncelikli hedefimiz UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak. Bunlar zor turnuvalar. Her maçta elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Bu maçlar oyuncuların ve kulübün gelişimi için çok önemli. Her oyuncunun başına talihsiz sakatlıklar gelebiliyor. Tayyip Talha takımın önemli bir parçası. Geri dönmek için çok çalıştı. Necip de daha güçlü dönmek isteyecektir. Milli aradan sonra haftada iki maç temposuna gireceğiz ve rotasyon yapmaya başlayacağız” dedi.

“Kadro derinliği oluşturmak için önümüzde zaman var”

Kadro derinliği için önümüzde zman va diyen Giovanni van Bronckhorst; “UEFA Avrupa Ligi’nde yeni formata göre farklı takımlara karşı oynayacağız. Daha heyecan verici olduğunu düşünüyorum. Maçlar oynanırken nasıl olacağını daha iyi göreceğiz. Kadro derinliği oluşturmak için önümüzde zaman var. Elimizdeki tüm oyuncuları tüm kulvarlarda kullanacağız” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş