Vali Toraman Gökçeada’da

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Gökçeada ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

333

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gökçeada’ya giden Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ı Gökçeada Kaymakamı Nurbaki Yalçın karşıladı.

Vali Toraman’ın adadaki ilk durağı TCSG 23 Bot Komutanlığı oldu. Bot Komutanı Sahil Güvenlik Üsteğmen Timuçin Altan’dan yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Toraman; gemi seyir defterini imzaladı.

Buradan Gökçeada Sahil Güvenlik Komutanlığına geçen Vali Toraman, Sahil Güvenlik-91 2. Komutanı SG. Tğm. Ferdi Mayancur ve Sahil Güvenlik-903 Komutanı SG Gv. Asb. Üçvş. Şahin Yılmaz ile burada görevli personel ile bir araya geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ziyaretinin ardından Gökçeada Kaymakamlığı’na geçen Vali Toraman, Kaymakam Nurbaki Yalçın’dan ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Gökçeada Belediyesi’ne geçen Vali Toraman ve beraberindekiler Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ve belediye personeli ile bir araya geldi ve belediye tarafından yürütülen hizmetler hakkında bilgilendirildi.

Vali Toraman, belediye ziyaretinin ardından ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek, hayırlı işler diledi ve ardından Gökçeada Adliyesi’ne geçti. Gökçeada Cumhuriyet Savcısı Beyza Tunca, Hâkim Furkan Bulut ve Hâkim Fatma Yalçın’ı ziyaret eden Vali Toraman daha sonra Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi Pansiyonu’nda incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Toraman’ın bir sonraki durağı ise Uğurlu köyü oldu. Vali Toraman buraya yaptığı ziyarette önce Uğurlu Höyük Kazı alanını gezerek, Kazı Başkanı Prof. Dr. Burçin Erdoğdu’dan bilgi aldı daha sonra ise Uğurlu köyüne geçerek Muhtar Hüseyin İmyat ve vatandaşlar ile köy kahvesinde ile bir araya geldi.

Vali Toraman’ın adadaki son durağı ise Gökçeada 5. Komando Alay Komutanlığı oldu. Buraya yaptığı ziyarette Alay Komutanı V. Piyade Albay Serkan Balkan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp, görevli personel ile tanışan Vali Toraman; Gökçeada ziyaretini sonlandırdı.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman'ın Gökçeada temasları ile ilgili fotoğraf galerisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://canakkaleolay.com/galeri/vali-toraman-gokceada-da-167

(HABER MERKEZİ)
Paylaş