Vali Toraman Gelibolu’da incelemelerde bulundu

Göreve geldikten sonra Çanakkale’nin ilçeleri ile ilgili olarak yerinde bilgi almak üzere ilçe gezileri gerçekleştiren Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Gelibolu’ya gitti.

457

İlçe gezilerini sürdüren Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, bu sefer Gelibolu ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı tarafından karşılanan Vali Toraman, ilçenin genel durumu ve kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı ve Gelibolu İlçe Müftüsü İsmail Durna ile birlikte Şehit Binbaşı Koray Onay’ın Gelibolu ilçesinde yaşayan annesi Nahide Onay ve babası Süleyman Sinan Onay’ı ziyaret eden Vali Toraman, şehidimizin ailesi ile bir süre sohbet etti.

Vali Toraman’ın Gelibolu ilçesindeki bir sonraki durağı ise Gelibolu Mevlevihanesi oldu. Yetkililerden Mevlevihane’nin tarihi hakkında bilgiler alan Vali Toraman buradan Fener Tepesi ve Yazıcızade Camiine geçti. Bu sırada vatandaşlar ile de bir süre sohbet eden Vali Toraman daha sonra ilçede bulunan polis ve jandarma uygulama noktasını ziyaret etti. Görevli ekipler tarafından yapılan denetim ve kontroller hakkında bilgilendirilen Vali Toraman, personele görevlerinde başarılar diledi.

Gelibolu ilçe ziyaretine Bolayır köyünde restorasyon çalışmaları devam eden Gazi Süleyman Paşa Türbesi ile devam eden Vali Toraman çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Toraman ve beraberindekiler daha sonra türbe içinde bulunan Şair Namık Kemal’in mezarını ziyaret etti.

Çanakkale Valisi Doç.Dr. Ömer Toraman, Gelibolu ilçesindeki ziyaretlerine Belediye ile devam etti. Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak’tan ilçenin yapısı, yürütülen çalışmalar gibi konularda bilgi alan Vali Toraman ayrıca Gelibolu Belediyesi’nin yeni projesi GALLİKOM’u da yerinde inceledi.

Vali Toraman’ın Gelibolu ilçesindeki son durağı ise 41 bin 708 metrekare alan üzerine inşa edilen Gelibolu yeni feribot terminali oldu. Vali Toraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin tarafından ilçe merkezinin yaklaşık 2 kilometre dışında yer alan terminaldeki çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman'ın Gelibolu ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelere dair fotoğrafların bulunduğu fotoğraf galerisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://canakkaleolay.com/galeri/vali-toraman-gelibolu-da-197

(HABER MERKEZİ)
Paylaş