Vali Toraman, Çanakkale Ticaret Borsası'nı ziyaret etti

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek yöneticilerle bir araya geldi. Görüşmede Çanakkale'nin tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmaları ve coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

176

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Ticaret Borsasına iade-i ziyarette bulunarak Borsa Yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Birol Çetin, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Aslı Akgül, Sinan Erdoğan, Ali Atak, Recep Bulut ve Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından karşılanan Vali Ömer Toraman, Ticaret Borsası yöneticileri ile bir süre görüşerek sohbet etti.

Ticaret Borsasının Çanakkale’deki faaliyet alanları ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Abdullah Deniz, Çanakkale’nin milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık konularında bilgilendirmede bulundu.

Başkan Deniz, “Bizler çok şanslıyız Sayın Valim, İlimizde 120 çeşit ürün üretilmekte olup, 52 üründe üretim miktarında Türkiye’de ilk on sırada yer almaktayız. 7 üründe ilimiz Türkiye’de 1. sıradadır. Markalaşma niteliğine sahip birçok ürünümüz bulunmaktadır. 15 Coğrafi işaretli ürünümüzden 2 tanesi Bayramiç Beyazımız ve Ezine Peynirimiz Türkiye’nin Avrupa’daki tescilli ürünleridir. Çanakkale Domatesinin Coğrafi işaret tescilini Borsamız tarafından alınmış olup, ürünlerimizin Coğrafi işaretlerinin alınmaları ile ilgili de odalarımız ve Borsalarımız olarak gereken destekleri sağlıyoruz” dedi.

1991 yılından bu yana köklü bir ticaret geleneğini temsil eden Çanakkale Ticaret Borsasında, 7 Meslek Komitesinde, hububattan yağlı tohumlara, zeytin ve zeytinyağından mandıracılığa, su ürünlerinden meyve, sebze sektörüne kadar gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelere hizmet verdiklerini belirten Başkan Deniz, hizmet yolculuğunda yalnızca tarım ve ticaretin merkezi olmayıp, 8 Milyar liralık tescil işlem hacmi ile aynı zamanda bölgesel kalkınmaya da katkı sağladıklarını belirti.

Başkan Deniz son olarak Çanakkale Ticaret Borsası olarak geçmişin bilgi birikimi ve deneyimi ile dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı projelere odaklanarak tarım sektörüne yön verme hedefinde olduklarını, Ticaret Borsalarına kanunla verilmiş olan tespit, tescil ve ilanı görevlerini hakkıyla yerine getirirken, aynı zamanda, “üye odaklı borsacılık” anlayışıyla üyelerin rekabet güçlerini artırmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yapılan bilgilendirmelerin sonrasında Vali Ömer Toraman, Çanakkale Ticaret Borsası yöneticilerinin sektörleri ile ilgili talep ve sorunlarını dinledi.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Başkanı Birol Çetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Ömer Toraman’a teşekkür etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş