Vali Aktaş'tan veda mesajı

17 Haziran 2020’den bu yana Çanakkale Valisi olarak görev yapan ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kocaeli Valisi olarak atanan Vali İlhami Aktaş veda mesajı yayımladı.

440

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kocaeli Valisi olarak atanan Vali İlhami Aktaş veda mesajı yayımladı.

Aktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer Çanakkaleliler, Kıymetli Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz ve Değerli Mesai Arkadaşlarım

17 Haziran 2020 tarihinde başladığım Çanakkale Valiliği görevimden, 10 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Kocaeli Valisi olarak atanmam nedeniyle 21 Temmuz 2024 tarihinde aranızdan ayrılıyorum.

Öncelikle tüm Çanakkaleli kardeşlerimden helallik, dua ve iyi dilekler diliyorum.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını destur edinerek tüm kamu görevlisi arkadaşlarım, yerel yönetimler ve çok kıymetli Çanakkale halkıyla büyük bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde sevgi, hoşgörü, tarafsızlık ve eşitliği hizmetimizin şiarı sayarak vazifemizi yerine getirmeye gayret ettik ve mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımızı yürütürken kanun ve hukuk çerçevesinde; vatandaşın yerine kendimizi koyarak problemlerin çözümünde sonuç odaklı davranılmasına, görevin ve işin hakkının verilmesine, karşılıklı saygı, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hizmet etmeye, kamu hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşlarımızın buna kolay ve çabuk bir şekilde erişmesi yönünde büyük bir gayret ve samimiyetle çalışmak için uğraştık.

Görev yaptığım süre içerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışı benimsemiş, İlimizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına dönük gerek kamu gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin artırılması için yoğun bir mesai harcadık. Görev yaptığımız süre içerisinde tarihin en büyük pandemilerinden birisini atlattık, ülke olarak asrın felaketi olan 6 Şubat deprem felaketini yaşadık, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin getirdiği olağanüstü doğa olayları; yangın ve su taşkınlarıyla karşılaştık. Bunların hepsinde devletimize yakışır bir şekilde tüm çalışma arkadaşlarımla beraber yoğun bir mesai harcadık. Dünyanın en uzun asma köprüsü ile birlikte Assos ve Troya Tünelleri ile Eceabat’ta yapılan 4 tünelimizin açılış gururunu hep beraber yaşadık. Bir taraftan Ezine Gıda OSB’de fabrikalar yükselmeye başlarken diğer taraftan Ayvacık jeotermale dayalı tarım OSB’nin kuruluş çalışmalarını tamamladık. İlimizde yaşanan depremlerden etkilenen okullarımızı hızla yenilerken bir taraftan da Türkiye’nin en büyük kampı olan Güzelyalı Gençlik Spor Eğitim Kampını Türk sporunun hizmetine sunduk. Köy altyapı çalışmalarından mesire alanlarına, sağlıktaki hizmetlerin iyileştirilmesinden ilimizin yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerine arkadaşlarımızla birlikte yoğun çaba sarf ettik. Kolluk kuvvetlerimizle trafik, asayiş, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, tüm terör örgütleriyle mücadele, kadına şiddet konularında vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamları için tüm arkadaşlarımızla yoğun çaba sarf ettik. İlimizdeki dezavantajlı bireylerin ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi noktasında duyarlı davranarak kapımızı herkese açık tuttuk. Çevre bilincini ön planda tutarak koruma ve kullanma dengesini kurarak iş dünyasının ilimizdeki yatırımlarının önünü açarak istihdama katkı sağlamaya çalıştık.

Bu vesile ile görev yaptığım süre içerisinde çalışmalarımda bana yardımcı olan milletvekillerimize, tüm mesai arkadaşlarıma, yerel yönetimlere, üniversite camiasına, askeri erkana, vali yardımcıları ve kaymakamlarımıza, il müdürlüklerimize ve personelimize, kıymetli yargı mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, muhtarlarımıza, siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarına, yerel ve ulusal basın mensuplarımıza ve tüm Çanakkaleli hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; şahsıma Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Şehitler Diyarı, tarım Turizm ve Kültür şehri Çanakkale’de Vali olarak hizmet etme onur ve gururunu yaşadık şimdi de Kocaeli iline Vali olarak atanmamı uygun gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA’ ya şükranlarımı sunuyorum. Allah’tan bizi mahcup etmemesini temenni ediyorum.

Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle Gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Çanakkaleli hemşerilerime arz-ı veda ederken, herkesten hakkını helal etmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dualarınızı ve iyi dileklerinizi bekliyorum.

Hakkınızı helal ediniz. Allaha emanet olunuz.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş