havadurum

Vali Aktaş’tan Kan Bağışı Kampanyasına Destek

“Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Valilik bahçesinde kan bağışı noktası oluşturuldu.

768

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Türk Kızılayı tarafından ülke çapında başlatılan kan bağışı kampanyasına destek verdi. Vali Aktaş, Valilik bahçesinde kurulan mobil kan bağışı noktasını ziyaret ederek, kan bağışlayan vatandaşlarla ve Kızılay çalışanlarıyla sohbet etti.

Kan bağışı süreci 30 dakikayı geçmiyor

Vali Aktaş’a kampanya ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çanakkale Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Muammer Eçier, kış şartlarının etkisini artırdığı bu günlerde kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerine çıkarmayı ve düzenli bağışı özendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Eçier, 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı bireyin kan bağışçısı adayı olabileceğini ifade ederek, kan bağışı sürecinin form doldurma, doktor kontrolü ile kan alım işlemi dahil 30 dakikayı geçmediğini belirtti.

Vali Aktaş’tan vatandaşlara kan bağışı çağrısı

Kan bağışlayan vatandaşların duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Aktaş, Kızılay çalışanlarına da çalışmalarında başarılar diledi. Vali Aktaş, azalan kan stoklarına dikkat çekerek, vatandaşları Kızılay Kan Merkezinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyası kapsamında kan bağışı yapmaya davet etti. Vali Aktaş, kan bağışının hem bağışçı hem de alıcı için hayati önem taşıdığını vurguladı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş