havadurum

Vali Aktaş, okulları ara tatil sonrasında ziyaret etti

Vali İlhami Aktaş, Işıklar Muharrem Yılmaz Ortaokulu ve Karacaören İlkokulu'nu ara tatil sonrasında ziyaret etti.

1158

Vali İlhami Aktaş, eğitim-öğretim yılının birinci dönem ara tatili sonrasında, Çanakkale'deki Işıklar Muharrem Yılmaz Ortaokulu ve Karacaören İlkokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz da hazır bulundu. Aktaş, okul müdürleri İbrahim Engel ve Abdulvasi Çetkin ile bir araya gelerek okulların fiziki durumu ve eğitim durumu hakkında bilgi aldı. Derslikleri gezip öğrencilerle ilgilenen Vali, öğrencilere düzenli çalışma ve kitap okuma konusunda tavsiyelerde bulundu.

Okulları detaylı bir şekilde inceledi

Öğretmenlerle yapılan toplantıda eğitimin kalitesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Vali Aktaş, öğretmenlere başarılar diledi. Öncesinde trafik tedbirleri ve okul servisi denetim uygulamasını inceleyen Vali Aktaş, özellikle Işıklar Muharrem Yılmaz Ortaokulu önünde alınan trafik tedbirlerini detaylı bir şekilde inceledi. Çocukların güvenliği için alınan tedbirler hakkında bilgi alan Vali, bu önlemlerin öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim almalarını sağlamak amacıyla alındığını belirtti.

Öğrencilerin güvenliğine önem veriliyor

Vali İlhami Aktaş, Çanakkale İl merkezindeki birçok okulda da benzer denetimlerde bulundu. Gazi Ortaokulu, Turgut Reis Ortaokulu, Barbaros İlkokulu, Cevatpaşa Ortaokulu, 18 Mart İlkokulu ve Ömer Mart Ortaokulu'nda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından, çocukların güvenli seyahatleri için servis denetimleri gerçekleştirildi. Özellikle servislerin teknik özellikleri ve sürücülerin gerekli belgelere sahip olup olmadığı kontrol edildi. Vali Aktaş, tüm bu önlemlerin öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmelerini sağlamak adına alındığını vurguladı.

(Esra Güller)

Paylaş