havadurum

Vali Aktaş “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz”

Atatürk’ün 10 Kasım’da hayata gözlerini yummasının ardından her 10 Kasım’da bir kez daha anılarak yaşatılıyor. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, bu önemli günü hatırlatarak mesaj yayınladı.

714

Her yıl olduğu gibi, 10 Kasım tüm Türkiye için hüzünle karşılanıyor. Bu özel günde Atatürk bir kez daha anılıyor. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayınlarken, şehit ve gazilerimizi bir kez daha andı.

“Türkiye Cumhuriyet’inin geliştirerek geleceğe taşıdığımız gündür”

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yayınladığı mesajda “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milli mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle yad ediyoruz. 10 Kasım, Türk Milleti için sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü değil 'En büyük eserim' dediği 100. yılına gururla ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Cumhuriyet’ini ileriye taşımak için hep birlikte çalışıyoruz”

Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlanan yolda yürümeye devam edeceklerini dile getiren Aktaş “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürüyerek, Türkiye Yüzyılında, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak hedefi doğrultusunda azim ve kararlılıkla hep birlikte çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” cümlelerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş