havadurum

Vali Aktaş Aktaş, taşkınların ardından incelemelerde bulundu

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi sonrasında Lapseki İlçesi'nde etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Özellikle Lapseki İlçesi, Kalabaklı köyü ve Kepez çayında devam eden çalışmaları yerinde gözlemleyen Vali Aktaş, bölgedeki ekiplerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

917

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, aşırı yağışların neden olduğu sel felaketiyle başa çıkmak adına Lapseki İlçesi'nde yoğun bir inceleme ve değerlendirme sürecine girişti. Bu doğal afetin etkilediği bölgeler arasında Kalabaklı köyü ve Kepez çayı öne çıkarken, Vali Aktaş, bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Selzedelerin Yanında Olundu, Yapılan Çalışmalar Hakkında Bilgi Alındı

Vali Aktaş, aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi sonucunda zarar gören Kalabaklı köyü ve Kepez çayındaki incelemelerin ardından, Lapseki ilçesine geçti. Çınarlı deresinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'dan bilgi alan Vali Aktaş, sel baskınına maruz kalan bölgelerdeki vatandaşları dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Birçok Kurum ve Kuruluş Birlikte Çalışıyor

Lapseki İlçesi, Merkez Kalabaklı köyü ve Kepez çayındaki sel baskını sonrasında, İl Özel İdaresi, Belediye, Karayolları, DSİ, AFAD ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Vali Aktaş, bölgedeki koordineli çalışmanın önemine vurgu yaparak, yetkililere başarılar diledi.

Olumsuz Hava Koşulları Devam Edecek

Bölgedeki olumsuz hava koşullarının bir süre daha devam edeceğini belirten Vali İlhami Aktaş, kamu kurumları ve vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi. Sel felaketi sonrasında yaşanan sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Vali Aktaş, bölge halkının güvenliği için alınan önlemleri yakından takip ediyor.

(Erhan Taylan)

Paylaş