Vakti Kuşanmak Etkinlikleri Toplantısı gerçekleştirildi

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevrimiçi toplantıda, "Vakti Kuşanmak" etkinlikleri ve öğrencilerin dinî, ahlaki gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar ele alındı.

437

13.02.2025 Perşembe günü, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Çınar başkanlığında, İmam Hatip Lisesi meslek dersleri ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenlerinin katılımıyla çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi. "Vakti Kuşanmak" etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda, din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini destekleme amacıyla yapılan çalışmalar ele alındı. Şube Müdürü Murat Çınar, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan usul ve esaslar hakkında bilgilendirme yaptı.

Vakti Kuşanmak Etkinliği için tarih belirlendi Şube Müdürü Murat Çınar’dan değerlendirme

Öğrencilerin dinî ve ahlaki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen toplantıda, eğitim programları ve etkinlikler üzerine değerlendirmelerde bulunan Yenice İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çınar, “İmam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek. Öğrencilerimizin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak. İslam'ın temel ibadetlerinden olan namazı, Kur'an ve sünnet temelinde, günlük hayata bakan yönleriyle bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak ve onun önemini kavratmak. Namaz ibadetinin insanı kötülükten alıkoyan, sosyalleşmesine katkı sağlayan ve vakit bilinci kazandıran yönlerinin fark edilmesini sağlamak. İbadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, özdenetim, sorumluluk, dostluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak. Okullarımızdaki benzer çalışmaları desteklemek ve örnek uygulamalarda birlikteliği sağlamak amacıyla okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizle yapılabilecek etkinlikler üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Toplantıda Vakti Kuşanmak Etkinlikleri İlçe Programının 05.06.2025 Perşembe günü yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş