havadurum

“Vagonlar  Türkiye'nin yükünü taşıyacak”

TÜRASAŞ tarafından üretilen 27 adet Konteyner Vagonu TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin yerli ve milli vagon üretiminin lojistik açıdan önemli bir atılım olduğunu vurguladı.

538

TÜRASAŞ'ın ürettiği 27 adet konteyner vagonu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu vagonlar, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarıyla Eskişehir'de üretildi ve ağırlıklı olarak yük taşımacılığında kullanılacak. Her bir vagon, 2 adet 40 ayak konteyner yükleme ve toplam 108 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu vagonlar uluslararası kullanıma uygun TSI standartlarına uygun olarak imal edildi ve tescillendi. Açıklamada, yıl içinde toplam 200 adet vagonun üretileceği belirtildi ve 2025 yılında 200, 2026 yılında ise 480 adet vagonun üretim planlandığı vurgulandı.

Söz konusu vagonlar, "Sgggrs" olarak rumuzlandırılan yük taşıma vagonları olarak demiryolu taşımacılığında yurt içi ve yurtdışında büyük talep görmekte. Tasarımından üretimine kadar tamamen yerli ve milli olarak üretilen vagonlar, kombine yük taşımacılığında yüksek kapasite ve aktarma kolaylığı nedeniyle tercih edilmekte.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yerli ve milli vagon üretiminin lojistik açıdan önemli bir atılım olduğunu vurgulayarak, "Ulusal ve uluslararası yük taşımacılığında vagon üretimini üstlenen bir ülke olarak, çevre dostu ve ekonomik vagonlarımızla lojistik sektörüne yeni bir soluk getiriyoruz. Yerli ve milli vagonlarımız, Türkiye'nin yükünü taşıyacak" şeklinde konuştu.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş